Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Bableves sűrítése rántás nélkül

Sűrítés másképp, liszt nélkül.
2015. október 24.

Amennyiben nem szeretnénk a zöldségelt levesünket – pl. a bablevest – lisztes rántással sűríteni, úgy az alábbi megoldást érdemes kipróbálni:

A levesbe a hagymát, a zellert  és a karalábét egyben főzzük bele, méghozzá jó puhára. Mikor megfőttek, vegyük ki a levesből, és botmixerrel pürésítsük (esetleg ekkor keverhetjük hozzá az előzőleg keményítővel kikevert tejfölt is, így a hőkiegyenlítésre sem lesz szükség), majd folyamatosan kevergetve kanalazzuk vissza a lébe. 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Birsalmás bableves

Birsalmás bableves

Végre itt a birsalma szezon és nem csak birsalmasajt létezik. Készítsünk belőle egy igazi őszi levest! Szenzációsan feldobja a sima füstölt húsos bablevest.
Villámgyors bableves

Villámgyors bableves

Hihetetlen, de ez tényleg egy villámgyors bableves!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!