Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Avokádó kisokos

Néhány ötlet arra, hogy is lehet az avokádóval gyorsan, egyszerűen bánni.
2016. május 10.

Ha az avokádó még kemény, egy papírzacskóba csomagolva, langyos helyen hamarabb fogyaszthatóvá válik.

Tisztításkor először egy éles késsel hosszában vágjuk be a gyümölcsöt a magjáig, a két tenyerünk közé fogva óvatosan tekerjük meg, így könnyedén kettéválasztható. A magját legkönnyebben úgy távolíthatjuk el, ha egy nagyobb kés élét belevágjuk, és egy kicsit oldalra billentjük a pengét.

Az avokádó húsa gyorsan megbarnul, oxidálódik. Ezt megelőzhetjük, ha a darabokat néhány csöpp citrommal bekenjük, vagy a krém tetejét légmentesen befedjük egy darab műanyag fóliával, így nem éri levegő, megmarad a gusztusos halványzöld színe.

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Avokádós cikória saláta, kéksajttal és dióval

Avokádós cikória saláta, kéksajttal és dióval

Klasszikus francia előétel kicsit átgondolva. A roppanósságért a dió és persze a friss salátalevél felel, míg az avokádó és a kéksajt a krémességét adja hozzá ehhez az egyszerű, de különleges salátához. Ünnepi asztalon előételként vagy hétköznapi vacsoraként is megállja a helyét.
Avokádókrémmel töltött tojás

Avokádókrémmel töltött tojás

Egy kicsit kaszinótojás, egy kicsit guacamole. A lényeg, hogy gyorsan elkészíthető, izgalmas húsvéti reggelit készíthetünk, sok-sok zöldséggel.
Kókuszos-csokis avokádópuding

Kókuszos-csokis avokádópuding

5 perc alatt elkészíthető, paleo és vegán desszert!

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!