
Avokádó kisokos
Néhány ötlet arra, hogy is lehet az avokádóval gyorsan, egyszerűen bánni.
2016. május 10.
Ha az avokádó még kemény, egy papírzacskóba csomagolva, langyos helyen hamarabb fogyaszthatóvá válik.
Tisztításkor először egy éles késsel hosszában vágjuk be a gyümölcsöt a magjáig, a két tenyerünk közé fogva óvatosan tekerjük meg, így könnyedén kettéválasztható. A magját legkönnyebben úgy távolíthatjuk el, ha egy nagyobb kés élét belevágjuk, és egy kicsit oldalra billentjük a pengét.
Az avokádó húsa gyorsan megbarnul, oxidálódik. Ezt megelőzhetjük, ha a darabokat néhány csöpp citrommal bekenjük, vagy a krém tetejét légmentesen befedjük egy darab műanyag fóliával, így nem éri levegő, megmarad a gusztusos halványzöld színe.
Megosztom barátaimmal