Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

A zavaros húsleves megtisztítása

Zavaros lett a húsleves? Erre is van megoldás, csak legyen kéznél egy-két tojásfehérje!
2016. március 29.

Előfordulhat, hogy nem sikerül a húsleves “habját” az első forrásnál alaposan leszedni, avagy, az utolsó tíz percben hozzáadott csirkemájtól (hiszen az csak rövid ideig főzve lesz finom), a húsleves zavaros lesz.

A tisztításhoz egy egyszerű trükk, ha 4-5 liter leveshez két tojás fehérjét kemény habbá verünk, és a leves tetejére terítjük. Nagy lángon lobogva addig forraljuk, amíg a tojás meg nem keményszik, és magába nem szívja az apró “szöszöket”. Ekkor egy szűrőkanállal kihalásszuk a levesből. Szép, tiszta, gusztusos levet kapunk.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Fűszeres, paradicsomos marhahúsleves

Fűszeres, paradicsomos marhahúsleves

A grúz konyha marhahúslevese, dióval és friss tárkonnyal. Átmelegedni, gyógyulni, regenerálódni.
Leves, Budapest

Leves, Budapest

"Eat the street!" - ezzel a szlogennel hirdeti magát a Vámház körút egyik legnépszerűbb helye, Budapest első papírpoharas levesbárja, ami előtt a nyitás óta állandó a sorbanállás. És ez egyáltalán nem bosszantó, sőt!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.