Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

A tökéletes kovászos uborka 10 + 1 titka

Csak néhány dologra kell odafigyelni, és tökéletes kovászos uborkával lephetjük meg a szeretteinket.
2015. július 8.

Az alábbi lépések garantálják, hogy ropogós, és tartósítószer nélkül, akár karácsonyig is elálló kovászos uborkával lephessük meg szeretteinket.

1. válogassunk egyforma méretű – lehetőleg 12-15 cm-es darabokat

2. csak olyat vegyünk meg, ami teljesen friss: élénk sötétzöld, kemény, nagyon szúrós, nagyon szőrös

3. felhasználás előtt legalább egy órára áztassuk bő, hideg vízbe

4. mindkét végét vágjuk le, és teszteljük, hogy nem keserű-e

5. nem kell bevagdosni!

6. a tetejére kerülő kenyeret pirítsuk meg 

7. a tűzről frissen levett, lobogva forró, sós vízzel (1 literhez 1 púpozott evőkanál só) töltsük föl az üveget

8. ha napsütéses, forró napokat sikerül kifognunk, maximum 2 és fél napig érleljük, ha borús az idő, akkor 3 napig

9. egyenként öblítsük le, pakoljuk szét üvegekbe, és a levet sűrű szövésű szűrön öntsük rá úgy, hogy teljesen ellepje az uborkákat

10. azonnal tegyük hűtőbe, és egy héten át hagyjuk készre érni. 

+ 1 A következő adagot érdemes idejében elkezdeni, hogy legyen csatlakozása az előzőhöz!!!

 

Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!