Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

A tökéletes kovászos uborka 10 + 1 titka

Csak néhány dologra kell odafigyelni, és tökéletes kovászos uborkával lephetjük meg a szeretteinket.
2015. július 8.

Az alábbi lépések garantálják, hogy ropogós, és tartósítószer nélkül, akár karácsonyig is elálló kovászos uborkával lephessük meg szeretteinket.

1. válogassunk egyforma méretű – lehetőleg 12-15 cm-es darabokat

2. csak olyat vegyünk meg, ami teljesen friss: élénk sötétzöld, kemény, nagyon szúrós, nagyon szőrös

3. felhasználás előtt legalább egy órára áztassuk bő, hideg vízbe

4. mindkét végét vágjuk le, és teszteljük, hogy nem keserű-e

5. nem kell bevagdosni!

6. a tetejére kerülő kenyeret pirítsuk meg 

7. a tűzről frissen levett, lobogva forró, sós vízzel (1 literhez 1 púpozott evőkanál só) töltsük föl az üveget

8. ha napsütéses, forró napokat sikerül kifognunk, maximum 2 és fél napig érleljük, ha borús az idő, akkor 3 napig

9. egyenként öblítsük le, pakoljuk szét üvegekbe, és a levet sűrű szövésű szűrön öntsük rá úgy, hogy teljesen ellepje az uborkákat

10. azonnal tegyük hűtőbe, és egy héten át hagyjuk készre érni. 

+ 1 A következő adagot érdemes idejében elkezdeni, hogy legyen csatlakozása az előzőhöz!!!

 

Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.