
A tökéletes kovászos uborka 10 + 1 titka
Az alábbi lépések garantálják, hogy ropogós, és tartósítószer nélkül, akár karácsonyig is elálló kovászos uborkával lephessük meg szeretteinket.
1. válogassunk egyforma méretű – lehetőleg 12-15 cm-es darabokat
2. csak olyat vegyünk meg, ami teljesen friss: élénk sötétzöld, kemény, nagyon szúrós, nagyon szőrös
3. felhasználás előtt legalább egy órára áztassuk bő, hideg vízbe
4. mindkét végét vágjuk le, és teszteljük, hogy nem keserű-e
5. nem kell bevagdosni!
6. a tetejére kerülő kenyeret pirítsuk meg
7. a tűzről frissen levett, lobogva forró, sós vízzel (1 literhez 1 púpozott evőkanál só) töltsük föl az üveget
8. ha napsütéses, forró napokat sikerül kifognunk, maximum 2 és fél napig érleljük, ha borús az idő, akkor 3 napig
9. egyenként öblítsük le, pakoljuk szét üvegekbe, és a levet sűrű szövésű szűrön öntsük rá úgy, hogy teljesen ellepje az uborkákat
10. azonnal tegyük hűtőbe, és egy héten át hagyjuk készre érni.
+ 1 A következő adagot érdemes idejében elkezdeni, hogy legyen csatlakozása az előzőhöz!!!