Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

A sokoldalú szódabikarbóna

Szódabikarbónát mindenképp érdemes otthon tartani, mivel számtalan módon vesszük hasznát.
2014. július 22.

A tűzhelyre kifutott az ételre, ha szódabikarbónát teszünk, amíg még meleg az étel, akkor azt magába szívja, és könnyen tisztára tudjuk törölni.

Nyáron a tej később savanyodik meg, ha forraláskor egy késhegynyi szódabikarbónát adunk hozzá.
(Velkovicsné Annus Rita)

A mosogató,vegyszermentes, tisztítására és szagtalanítására és zsírtalanítására, nálam bevált, hogy a lefolyóba először egy evőkanálnyi szódabikarbónát szórok, majd utána beleöntök 2 dl 10 %-os ecetet, ami természetesen reakcióba lép a szódabikarbónával és elkezd pezsegni. Hagyjuk hagy dolgozzon, miután leöblítjük kellemes, tiszta illatú lesz a mosogatónk.
(Szekeresné Klári)

 

Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.