Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

A rizstészta és főzése

A rizstészta ázsiai fogások gyakori körete, érdemes kipróbálni, ráadásul gyorsan, egyszerűen elkészíthető.
2015. február 10.

A rizstészta az ázsiai konyha egyik leggyakrabban alkalmazott alapanyaga. Mivel kizárólag rizslisztből készül, gluténmentes. Elkészítése különbözik az általunk megszokott búzaliszt alapú tésztáktól.

Első lépésként forró vízbe áztatjuk 10-15 percre, majd fajtától függően igényel további főzést. Mivel különböző típusú, szélességű, vastagságú létezik, ezért érdemes minden alkalommal elolvasni a zacskón lévő felhasználási javaslatot. 

A videóban itt látható: 6:44-7:36-ig

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Szójás, gyömbéres lazac chilis rizstésztával

Szójás, gyömbéres lazac chilis rizstésztával

Talán nem is gondolnánk, hogy milyen könnyen elkészíthetjük mi is az ázsiai éttermekből ismert fogásokat.
A tojás szétválasztása

A tojás szétválasztása

Egy videó, két pofonegyszerű megoldás. Semmi olyasmi nem kell hozzá, ami ne lenne minden háztartásban. Ismét olvasónk mutatja meg a legjobb módszereket.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!