Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

A rizstészta és főzése

A rizstészta ázsiai fogások gyakori körete, érdemes kipróbálni, ráadásul gyorsan, egyszerűen elkészíthető.
2015. február 10.

A rizstészta az ázsiai konyha egyik leggyakrabban alkalmazott alapanyaga. Mivel kizárólag rizslisztből készül, gluténmentes. Elkészítése különbözik az általunk megszokott búzaliszt alapú tésztáktól.

Első lépésként forró vízbe áztatjuk 10-15 percre, majd fajtától függően igényel további főzést. Mivel különböző típusú, szélességű, vastagságú létezik, ezért érdemes minden alkalommal elolvasni a zacskón lévő felhasználási javaslatot. 

A videóban itt látható: 6:44-7:36-ig

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Szójás, gyömbéres lazac chilis rizstésztával

Szójás, gyömbéres lazac chilis rizstésztával

Talán nem is gondolnánk, hogy milyen könnyen elkészíthetjük mi is az ázsiai éttermekből ismert fogásokat.
A tojás szétválasztása

A tojás szétválasztása

Egy videó, két pofonegyszerű megoldás. Semmi olyasmi nem kell hozzá, ami ne lenne minden háztartásban. Ismét olvasónk mutatja meg a legjobb módszereket.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.