
A rettegett rizottó előkészítése a gyors tálaláshoz
A rizottót is elő tudjuk készíteni úgy, hogy a vendégeknek csak néhány percet kelljen várniuk erre a kényes ételre.
2016. január 17.
Ha szeretnénk a rizottót előkészíteni, hogy tálalás előtt csak néhány percet vegyen igénybe a készre főzése, és ne kelljen a vendégeinket 20-25 percre magára hagynunk, az alábbi ötlettel megtehetjük:
A kétharmadáig elkészített rizottót – amikor már csak egy merőkanálnyi alaplé hiányzik a tökéleteshez – egy tepsire szétteregetjük, amivel a főzési folyamatot megállítjuk. Mikor pedig tálalni szeretnénk, visszatesszük a serpenyőbe, fölmelegítjük, és ekkor öntjük hozzá a hiányzó alaplevet, és főzzük készre, és keverjük bele végül a parmezánt és a vajat.
Megosztom barátaimmal