Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

A rettegett rizottó előkészítése a gyors tálaláshoz

A rizottót is elő tudjuk készíteni úgy, hogy a vendégeknek csak néhány percet kelljen várniuk erre a kényes ételre.
2016. január 17.

Ha szeretnénk a rizottót előkészíteni, hogy tálalás előtt csak néhány percet vegyen igénybe a készre főzése, és ne kelljen a vendégeinket 20-25 percre magára hagynunk, az alábbi ötlettel megtehetjük:

A kétharmadáig elkészített rizottót – amikor már csak egy merőkanálnyi alaplé hiányzik a tökéleteshez – egy tepsire szétteregetjük, amivel a főzési folyamatot megállítjuk. Mikor pedig tálalni szeretnénk, visszatesszük a serpenyőbe, fölmelegítjük, és ekkor öntjük hozzá a hiányzó alaplevet, és főzzük készre, és keverjük bele végül a parmezánt és a vajat.

Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!