Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

A fokhagyma pucolása, pillanatok alatt

Az undok, lassú fokhagymapucolásnak ezennel vége
2015. szeptember 12.

A gerezdet fektessük egy vágódeszkára, és erőteljesen nyomjuk meg egy széles pengéjű késsel. Így meglazul a fokhagyma külső burka, és pillanatok alatt eltávolítható.

Ha nagyobb mennyiséget kell pucolnunk, tegyük a gerezdeket egy mélytányérba, fedjük le egy lapossal, és erősen rázzuk néhány másodpercig. Meglepően hatékony tisztítási mód! 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Dupla fokhagymás zöldborsós brassói

Dupla fokhagymás zöldborsós brassói

Brassói apró pecsenye sok fokhagymával és zöldborsóval.
Fokhagymás, szezámmagos sült gombaragu, polentával

Fokhagymás, szezámmagos sült gombaragu, polentával

Finom egytálétel. Polenta gombaraguval.
Spanyol fokhagymaleves

Spanyol fokhagymaleves

A cigány konyha jellemzően kevés alapanyaggal dolgozik, pont ezért illik bele a spanyol fokhagymaleves, a sopa de ajo. Még a mi rántott levesünknél is egyszerűbb, a rengeteg fokhagymától, a füstölt paprikától és olívaolajtól pedig igazi különlegesség a néhány hozzávalós ételek sorában.

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.