Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

A buggyantott tojás készítésének titkai

Csak néhány ötlet, és garantált a sikerélmény: készítsünk buggyantott tojást!
2015. március 17.

A háziasszonyok rémének elkészítése valójában nem ördöngősség, csak érdemes betartani néhány jótanácsot:

– mindig gyöngyöző, és nem forrásban lévő vízben “buggyantsuk” a tojást

– a főzőlébe tegyünk egy-két evőkanál 10%-os ecetet, ez a fehérje külsejét azonnal “összerántja”, így a tojás garantáltan egyben marad

– mindenképpen friss tojásból készítsük, amit előzőleg egy kis edénybe verjünk bele

– alaposan keverjük meg a vizet, hogy a közepén egy kis örvény keletkezzen, és ebbe a forgó vízbe csúsztassuk bele nagyon óvatosan az edénykéből a tojást. Így a centripetális erő szinte ráhajtogatja a fehérjét a sárgájára, nem “úszik szét”, és gömböc formájú lesz a buggyantott tojásunk.

– az ajánlott főzési idő 3 perc

– ha nem szeretnénk rögtön fölhasználni, a kiszedés után azonnal tegyük egy percre jeges vízbe

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

A rizstészta és főzése

A rizstészta és főzése

A rizstészta ázsiai fogások gyakori körete, érdemes kipróbálni, ráadásul gyorsan, egyszerűen elkészíthető.
Avokádó kisokos

Avokádó kisokos

Néhány ötlet arra, hogy is lehet az avokádóval gyorsan, egyszerűen bánni.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.