
A buggyantott tojás készítésének titkai
A háziasszonyok rémének elkészítése valójában nem ördöngősség, csak érdemes betartani néhány jótanácsot:
– mindig gyöngyöző, és nem forrásban lévő vízben “buggyantsuk” a tojást
– a főzőlébe tegyünk egy-két evőkanál 10%-os ecetet, ez a fehérje külsejét azonnal “összerántja”, így a tojás garantáltan egyben marad
– mindenképpen friss tojásból készítsük, amit előzőleg egy kis edénybe verjünk bele
– alaposan keverjük meg a vizet, hogy a közepén egy kis örvény keletkezzen, és ebbe a forgó vízbe csúsztassuk bele nagyon óvatosan az edénykéből a tojást. Így a centripetális erő szinte ráhajtogatja a fehérjét a sárgájára, nem “úszik szét”, és gömböc formájú lesz a buggyantott tojásunk.
– az ajánlott főzési idő 3 perc
– ha nem szeretnénk rögtön fölhasználni, a kiszedés után azonnal tegyük egy percre jeges vízbe