
4 biztos tipp zöldfűszereink téliesítésére
Közelednek a hajnali fagyok, és ez nagyon szomorú a kertünkben, vagy a balkonon fél éve nevelgetett zöldfűszereinkre nézve. Hogy télen is élvezhessük a termésünket van néhány módszer.
1. Az évelőket (pl. rozmaring, kakukkfű, zsálya, snidling) egy hűvös, de aránylag világos helyre menekítsük, illetve ha szabad földbe ültettük, kicsit vágjuk vissza, és ha a nagy hidegek jönnek, borítsuk be szalmával.
2. A bazsalikom, és a petrezselyem leveleit vágjuk le, és egy alapos öblítés, majd szárogatás után egy edényben vagy üvegben tegyük a mélyhűtőbe. A levelek tetejére érdemes egy darab műanyag fóliát tenni, így kevesebb kristály képződik rajta.
3. Az évelő zöldeket is érdemes alaposan visszavágni, és hasonlóképpen eltenni.
4. A másik megoldás a szárítás. A levágott zöldeket egy alapos öblítés után csokorba kötjük, majd fejjel lefelé lógatva egy szellős helyen kiszárítjuk. Mikor ez megtörtént, a leveleket szétmorzsoljuk, és üvegekbe töltjük.