Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

4 biztos tipp zöldfűszereink téliesítésére

Mentsük meg a szűkös téli napokra a kertünkben termett zöldfűszereket!
2015. október 3.

Közelednek a hajnali fagyok, és ez nagyon szomorú a kertünkben, vagy a balkonon fél éve nevelgetett zöldfűszereinkre nézve. Hogy télen is élvezhessük a termésünket van néhány módszer.

1. Az évelőket (pl. rozmaring, kakukkfű, zsálya, snidling) egy hűvös, de aránylag világos helyre menekítsük, illetve ha szabad földbe ültettük, kicsit vágjuk vissza, és ha a nagy hidegek jönnek, borítsuk be szalmával.

2. A bazsalikom, és a petrezselyem leveleit vágjuk le, és egy alapos öblítés, majd szárogatás után egy edényben vagy üvegben tegyük a mélyhűtőbe. A levelek tetejére érdemes egy darab műanyag fóliát tenni, így kevesebb kristály képződik rajta.

3.  Az évelő zöldeket is érdemes alaposan visszavágni, és hasonlóképpen eltenni.

4. A másik megoldás a szárítás. A levágott zöldeket egy alapos öblítés után csokorba kötjük, majd fejjel lefelé lógatva egy szellős helyen kiszárítjuk. Mikor ez megtörtént, a leveleket szétmorzsoljuk, és üvegekbe töltjük.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Cékla sütése

Cékla sütése

Köretek, saláták egyre népszerűbb résztvevője a sült cékla. De hogyan is készítsük el a legegyszerűbben?
A tökéletes omlós tészta titka - videóval

A tökéletes omlós tészta titka - videóval

Néhány apró fortély betartásával az omlós tésztánk méltó lesz a nevéhez!
Mit kezdjek a terméssel? - alma

Mit kezdjek a terméssel? - alma

Eláraszt minket a sok saját termésű alma? Néhány ötlet a hasznosítására

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.