Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Wokkal jobb! 5 érv a wok mellett

Wokot venni megéri, minden szempontból! Igaz, nagy helyet foglal és kezdetben nehéz lesz vele dolgozni, és tisztítani sem lesz egyszerű. Azonban az első fenséges étel elkészülte után, fel fogod tenni magadnak a kérdést: hogy élhettem eddig wok nélkül?
2015. október 19.

Olajban sütéswok6

Szeretsz olajban sütni? Próbáld ki wokban is! Kevesebb olajra lesz szükséged, mivel nem egyenes az alja, így spórolni is tudsz vele. Avasd fel ilyen módon az új sütődet, hiszen úgyis ki kéne olajoznod, hogy tapadásmentessé váljon. A hagyományos magyar ételek is szuperül elkészülnek benne.

Párolás

Wokkal párolni is lehet. Készítsd el benne kedvenc zöldségeidet, halat vagy nokedlit. Még jobb, ha veszel hozzá egy bambusz párolót, így több “emeleten” is gőzölhetsz.

wok5Tortilla melegítés

Hamburger buci, gyros, tortilla? Ha van wokod, többé biztosan nem a mikróba teszed melegíteni. Ráadásul a nagy felület miatt egyszerre több is elfér benne és szépen megpirulnak.

Füstölés

Füstölés otthon? Igen, wokkal! Az étel otthoni füstölése nem jelenti azt , hogy venned kell egy füstelszívót. Egy kis fóliával, egy süteményes ráccsal és egy kevés faforgáccsal a wokod is bőven elég, és füstölhetsz benne halat, diót vagy amit csak megkívánsz.

Popcorn

Pattogatott kukorica wokban? Bőven van benne hely, hogy csinálj egy óriási, családi adagot. A pattogatott kukorica könnyű, levegős és tökéletes lesz. Próbáld ki!

 

Forrás: www.thekitchn.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Wokos, csípős kukorica

Wokos, csípős kukorica

Villámgyorsan elkészíthető, klasszikus wokos zöldségköret, mely kiváló kísérője lehet a húsos főételünknek.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.