Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Világkonyha Budapesten

2018. október 18.

A Globalista Konyha szervezésében nálunk főz Celine Pham

A Globalista Konyha 2013 óta hozza el Magyarországra London (és azon túl Mexikó, Franciaország vagy éppen Ukrajna) kedvenc séfjeit, hogy pop-up vacsorákon elkápráztassák vacsoravendégeiket. November 14-15-én Celine Pham, a francia divatvilág egyik kedvenc szakácsa érkezik hozzánk, az esemény részleteit, a menüsort és a jelentkezés feltételeit megtaláljátok a Globalista Konyha weboldalán.

A Franciaországban született vietnami származású főzőmester számára a főzés az érzelmek, az emlékek és az utazások egyvelegét jelenti. A vietnami gyökerekkel rendelkező, mindössze 30 éves séf gyerekkorában szabadidejét nagymamája mellett segédkezve töltötte a konyhában, alaposan elsajátította a vietnami alapízeket, hogy azokat később a francia gasztronómia klasszikus elemeivel vegyítse. Tette mindezt az egyik leghíresebb szakácsképzőben, a Ferrandi iskolában.

Első saját vállalkozását, Phamily nevű cégét 2014-ben alapította, és megrendelésre 2-2000 fő számára készít vacsorákat céges, vagy privát partikra, többnyire a luxusipar és a showbiznisz berkein belül. Gyerekkorának ízei, családjának kulináris tradíciói és a dél-kelet ázsiai útjai során gyűjtött receptek meghatározzák ételeit; tavaszi tekercséért Christian Louboutin állítólag annyira odavan, hogy privát vacsoráit rendszeresen a vietnami-francia szakácstól rendeli. Cége vezetése mellett Célin Pham jelenleg alkalmi vacsorákat tart a párizsi 10. kerületi tágas loft stúdiójában. A Chez Elle nevű sajátos stúdióéttermében (a cím titkos) havonta négy alkalommal fogadja a vendégeket, mindig változó meglepetés menüvel.

5 villámkérdés a séfhez:

Melyik a kedvenc ételed?

Az édesanyám főztje. Párizs mellett él, az összes zöldséget és fűszert ő maga termeli a kertjében. Az ételei visszarepítenek a gyerekkoromba.

Milyen alapanyagokkal főzöl a legtöbbször?

Zöldségekkel, zöldfűszerekkel és ehető virágokkal.

Jártál már Budapesten?

Még soha, éppen ezért alig várom, hogy felfedezhessem a várost és a piacokat.

Kóstoltál már autentikus magyar ételt?

Még nem, valamennyi íz meglepetés lesz számomra.

Mi az, amit biztosan meg szeretnél látogatni Budapesten?

Helyi éttermeket, hogy jobban megismerjem a magyar gasztronómiai tradíciókat. És persze ki fogok látogatni piacokra is.

https://www.globalistakonyha.com/

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

A Globalista konyha legújabb vendége: Eran Tibi

A Globalista konyha legújabb vendége: Eran Tibi

A különleges vacsoraesteket szervező Globalista konyha most Londonból hívott vendéget.
A Globalista Konyha következő vendége: Pip Lacey

A Globalista Konyha következő vendége: Pip Lacey

Pip 2017 Augusztusában jelentette be, hogy elhagyja Angela Hartnett, 1 Michelin csillagos konyhájának főszakácsi posztját és saját éttermet nyit Hicce néven.
Két vagány csaj, egy csomó menő séf = Globalista konyha

Két vagány csaj, egy csomó menő séf = Globalista konyha

Páros interjú a Globalista Konyha háziasszonyaival: Balázsy Pannával és Laufer Judittal

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!