
Világkonyha Budapesten
2018. október 18.A Globalista Konyha szervezésében nálunk főz Celine Pham
A Globalista Konyha 2013 óta hozza el Magyarországra London (és azon túl Mexikó, Franciaország vagy éppen Ukrajna) kedvenc séfjeit, hogy pop-up vacsorákon elkápráztassák vacsoravendégeiket. November 14-15-én Celine Pham, a francia divatvilág egyik kedvenc szakácsa érkezik hozzánk, az esemény részleteit, a menüsort és a jelentkezés feltételeit megtaláljátok a Globalista Konyha weboldalán.
A Franciaországban született vietnami származású főzőmester számára a főzés az érzelmek, az emlékek és az utazások egyvelegét jelenti. A vietnami gyökerekkel rendelkező, mindössze 30 éves séf gyerekkorában szabadidejét nagymamája mellett segédkezve töltötte a konyhában, alaposan elsajátította a vietnami alapízeket, hogy azokat később a francia gasztronómia klasszikus elemeivel vegyítse. Tette mindezt az egyik leghíresebb szakácsképzőben, a Ferrandi iskolában.
Első saját vállalkozását, Phamily nevű cégét 2014-ben alapította, és megrendelésre 2-2000 fő számára készít vacsorákat céges, vagy privát partikra, többnyire a luxusipar és a showbiznisz berkein belül. Gyerekkorának ízei, családjának kulináris tradíciói és a dél-kelet ázsiai útjai során gyűjtött receptek meghatározzák ételeit; tavaszi tekercséért Christian Louboutin állítólag annyira odavan, hogy privát vacsoráit rendszeresen a vietnami-francia szakácstól rendeli. Cége vezetése mellett Célin Pham jelenleg alkalmi vacsorákat tart a párizsi 10. kerületi tágas loft stúdiójában. A Chez Elle nevű sajátos stúdióéttermében (a cím titkos) havonta négy alkalommal fogadja a vendégeket, mindig változó meglepetés menüvel.
5 villámkérdés a séfhez:
Melyik a kedvenc ételed?
Az édesanyám főztje. Párizs mellett él, az összes zöldséget és fűszert ő maga termeli a kertjében. Az ételei visszarepítenek a gyerekkoromba.
Milyen alapanyagokkal főzöl a legtöbbször?
Zöldségekkel, zöldfűszerekkel és ehető virágokkal.
Jártál már Budapesten?
Még soha, éppen ezért alig várom, hogy felfedezhessem a várost és a piacokat.
Kóstoltál már autentikus magyar ételt?
Még nem, valamennyi íz meglepetés lesz számomra.
Mi az, amit biztosan meg szeretnél látogatni Budapesten?
Helyi éttermeket, hogy jobban megismerjem a magyar gasztronómiai tradíciókat. És persze ki fogok látogatni piacokra is.