
Világ palacsintái, ide jöjjetek! - Az 5 legfinomabb palacsinta
Klasszikus, amerikai banános palacsinta
“Full american breakfast”– azaz ennél amerikaibb reggeli nem létezhet: sütőporral készült palacsinta banánkarikákkal, kék áfonyával, juharsziruppal és vanília fagyival. A palacsintából építsünk egy tetszőlegesen magas tornyot.Vigyázat, nagyon édes lesz a reggel!
Oladuski, az orosz joghurtos minipalacsinta
Nem csak Amerikában szeretnek palacsintát reggelizni, az oroszok is gyakran készítenek kis korongokat ébredés után. A világ ezen részén azonban a tejfölös változatot részesítik előnyben. A tej helyett joghurtot tesznek a tésztába és mézes tejföllel kínálják.
Ázsiai rizslisztes palacsinta
A vietnámi konyha egyik népszerű fogása ez a rizsliszttől ragacsos tésztájú, csirkével és gombával töltött palacsinta. Ha igazán autentikusra akarjuk venni a figurát, kínáljuk sok-sok friss zöldséggel és szójaszószos chilimártogatóval.
Mexikói töltött palacsinta? Enchiladas!
Ez nem éppen egy könnyed reggeli, sokkal inkább kiadós ebéd vagy vacsora. Minden megvan benne, amitől mexikói lesz egy étel: tortilla, darált marhahús, paradicsomszósz és chili. A tortillákat megtöltjük a fűszeres marharaguval, egy tepsibe sorakoztatjuk, nyakon öntjük chilis paradicsomszósszal és sajttal jól össze sütjük.
Hortobágyi húsos palacsinta
Igazi magyar klasszikus, véletlenül sem maradék húsból, csakis számunkra is kedves részekből. Pataky Péter megmutatja, ő hogyan készíti ezt az emblematikus fogást.