
Várd úgy a vendégeidet, mint Gordon Ramsay!
2019. március 9.Egyszerű, de nagyszerű tippek következnek a híres séftől. Hamarosan itt a húsvéti összejövetelek időszaka, merítsetek ti is ihletet a vendégváró ötletekből!
1. Kelbimbó a legválogatósabbaknak is
Ha a megtisztított kelbimbót előbb pár percig forró vízben főzzük, majd serpenyőben szalonnával összepirítva sütjük készre, még a legválogatósabbak is oda lesznek tőle. A szemek kívül finom ropogósak lesznek, belül pedig puhák maradnak, miközben átjárja őket a kellemes húsos aroma.
2. Sült pulyka baconcsíkokkal borítva
A baconcsíkok nem csak a kiszáradástól védik a sülő húst, hanem a lecsöpögő és beszívó zsírtól még sokkal finomabb is lesz a végeredmény. Minden pulykaroládnak bacontakaró alatt a helye!
3. Egyben sült hús? Muszáj pihentetni!
És ha már a húsnál tartunk… Bármilyen éhesek is a vendégeink, inkább kínáljuk meg őket némi könnyű előétellel, de az elkészült húst mindenképpen pihentessük egy keveset. Ahogy a hús pihen, magába szívja a kisült nedveket, ettől válik szaftossá és puhává. És még vágni is könnyebb lesz.
4. A krumplit héjastól főzzük készre, majd még forrón hámozzuk meg
A jó krumplipüré titka az, hogy héjastól kell megfőzni a krumplit – mondja Ramsay. A héj ugyanis megvédi a burgonyát, így a szemek a főzés ideje alatt kevesebb vizet szívnak fel. Ha megfőttek, rögtön hámozzuk meg, és már készíthetjük is a szokásos módon – vajjal, tejjel és fűszerekkel – a krumplipürénket. A szerecsendiót el ne felejtsük!
5. Kurkumával a csodás színért
Egy kevés kurkuma hozzáadásával a sült krumpli gyönyörű aranyszínű lesz. Ráadásul az ízén is dob egyet a fűszer, érdemes kipróbálni.
6. Egyszerű zöldségköret
Ramsay fokhagymás zöldbabja igazán egyszerű és finom köret. A megtisztított babot forró vízben megfőzi, majd jeges vízbe teszi, így a zöldség szép zöld színű és roppanós marad. Ezt követően leszárítja, és befejezésképpen meglocsolja kevés olajos-fokhagymás öntettel.
7. Ütős desszert
A tejszínbe löttyintsünk whiskeyt és krémlikőrt, majd így verjük fel habbá. Az ezzel ékesített desszert – legyen az pohárkrém vagy morzsasüti – rögtön felébreszti a menü végére elpilledt vendégeket.
Forrás: buzzfeed