Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Van kedvetek egy fantasztikus lakomával ünnepelni a decemberi fények ünnepeit?

A Globalista Konyha ezúttal is egy fantasztikus vendégszakácsot hívott, aki egy mini étterembirodalom tulajdonosa, boldog férj, egy másfél éves kislány büszke apukája, a Közel-Kelet és Észak-Afrika szerelmese. Nézzétek meg a menüt! Kell ennél több? Igen, méghozzá az, hogy fantasztikusan főz!
2017. november 30.

A Globalista Konyha következő vendégszakácsa Josh Katz, akinek vacsora menüjét  december 12-13-án a SéfPlázában lehet megkóstolni.

“2013 novemberében Josh volt az első vendégszakács a Globalista Konyha történetében. Azóta olyan sok történt vele, hogy folyamatosan kerestük az alkalmat, hogy mikor hívhatjuk meg őt újra. Mindig terveztük, de decemberben még sosem sikerült Globalista Konyha vacsorát szerveznünk, szerencsére most valahogy megtört a jég és a következő vacsora majdnem december közepén lesz Hanuka első két napján. Ennél jobb alkalom nem is kellett és szerencsére Josh is el tud jönni. Josh egy mini étterembirodalom tulajdonosa, boldog férj, egy másfél éves kislány büszke apukája, a Közel-Kelet és Észak-Afrika szerelmese. Nézzétek meg a menüt! Kell ennél több? Igen, méghozzá az, hogy fantasztikusan főz!” (Globalista Konyha)

Ez lesz a Menü:

Labneh, pisztácia dukkah, kapor olaj

Égetett padlizsán, tahini, dió

Marinált paprika, szardella, harissa

Sült cékla, tejföl, oregano 

Kenyér, szószok

Oremus Mandolás Furmint 2016 

Marha lapocka, borbolya, kardamonos rízs, égetett joghurt

Egészben sült karfiol shawarma

Jeruzsálemi saláta

Oremus Mandolás Furmint 2007

Narancsvirág sajttorta, tahini morzsa, szilva kompót

Pintia 2011

​Plusz meglepetés

 

Josh Katzról:

Amikor Josh 15 éve hazatért Londonba, az egyetemet kiheverő ausztráliai körútjáról, úgy döntött, hogy enged a szenvedélyének, és beiratkozott a híres Cordon Bleu Cooking Schoolba. Tudását a klasszikus francia konyhát vívő, Michelin csillagos Galvin étteremben alapozta meg, majd jó érzékkel vette észre, hogy egy fiatal izraeli politológusból lett profi szakács Yotam Ottolenghi valami teljesen újat hozott a londoni kulináris palettára. Ottolenghinél eltöltött évek után, már mint főszakács vette át London egyik leghíresebb koncert helyszínének, a Roundhouse-nak mostohagyerekként kezelt éttermét, amelyet Made in Camden néven nyitott újra. Az étterem meghozta Joshnak a sikert: a  Times szigorú ételkritikusa, AA Gill szinte maximálisra értékelte a konyhát, és a Michelin Guide-tól is Bib Gourmand minősítést kapott- mindezt 1 éven belül! Itt találta meg az új feladat, a Zest étterem kitalálása,  megtervezése, beindítása. Innen egyenes út vezetett ahhoz, hogy 2015-ben megnyissa saját éttermét, a Berber and Q-t, amit egy testvérétterem követett a Shawarmabar Ldn., majd a ShukShuk és a napokban nyílt meg a Berber and Q a nyüzsgő Spitalfield Market-on. 

 

Asztalfoglalás itt: globalistakonyha.com

 

 

Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!