
Van kedvetek egy fantasztikus lakomával ünnepelni a decemberi fények ünnepeit?
A Globalista Konyha következő vendégszakácsa Josh Katz, akinek vacsora menüjét december 12-13-án a SéfPlázában lehet megkóstolni.
“2013 novemberében Josh volt az első vendégszakács a Globalista Konyha történetében. Azóta olyan sok történt vele, hogy folyamatosan kerestük az alkalmat, hogy mikor hívhatjuk meg őt újra. Mindig terveztük, de decemberben még sosem sikerült Globalista Konyha vacsorát szerveznünk, szerencsére most valahogy megtört a jég és a következő vacsora majdnem december közepén lesz Hanuka első két napján. Ennél jobb alkalom nem is kellett és szerencsére Josh is el tud jönni. Josh egy mini étterembirodalom tulajdonosa, boldog férj, egy másfél éves kislány büszke apukája, a Közel-Kelet és Észak-Afrika szerelmese. Nézzétek meg a menüt! Kell ennél több? Igen, méghozzá az, hogy fantasztikusan főz!” (Globalista Konyha)
Ez lesz a Menü:
Labneh, pisztácia dukkah, kapor olaj
Égetett padlizsán, tahini, dió
Marinált paprika, szardella, harissa
Sült cékla, tejföl, oregano
Kenyér, szószok
Oremus Mandolás Furmint 2016
Marha lapocka, borbolya, kardamonos rízs, égetett joghurt
Egészben sült karfiol shawarma
Jeruzsálemi saláta
Oremus Mandolás Furmint 2007
Narancsvirág sajttorta, tahini morzsa, szilva kompót
Pintia 2011
Plusz meglepetés
Josh Katzról:
Amikor Josh 15 éve hazatért Londonba, az egyetemet kiheverő ausztráliai körútjáról, úgy döntött, hogy enged a szenvedélyének, és beiratkozott a híres Cordon Bleu Cooking Schoolba. Tudását a klasszikus francia konyhát vívő, Michelin csillagos Galvin étteremben alapozta meg, majd jó érzékkel vette észre, hogy egy fiatal izraeli politológusból lett profi szakács Yotam Ottolenghi valami teljesen újat hozott a londoni kulináris palettára. Ottolenghinél eltöltött évek után, már mint főszakács vette át London egyik leghíresebb koncert helyszínének, a Roundhouse-nak mostohagyerekként kezelt éttermét, amelyet Made in Camden néven nyitott újra. Az étterem meghozta Joshnak a sikert: a Times szigorú ételkritikusa, AA Gill szinte maximálisra értékelte a konyhát, és a Michelin Guide-tól is Bib Gourmand minősítést kapott- mindezt 1 éven belül! Itt találta meg az új feladat, a Zest étterem kitalálása, megtervezése, beindítása. Innen egyenes út vezetett ahhoz, hogy 2015-ben megnyissa saját éttermét, a Berber and Q-t, amit egy testvérétterem követett a Shawarmabar Ldn., majd a ShukShuk és a napokban nyílt meg a Berber and Q a nyüzsgő Spitalfield Market-on.
Asztalfoglalás itt: globalistakonyha.com