Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Utolsó utáni pillanat - ötletek vendégváráshoz

Karácsony napján két lehetőség van, vagy vendégségbe megyünk vagy vendégeket várunk. Ha az utóbbi csoporthoz tartozunk, és van még egy kis energiánk, akkor az utolsó pillanatban is felejthetetlenné tudjuk varázsolni az ünnepi asztalt. De arra is van tuti tippünk, hogy a vendégváró kocsonya biztosan megdermedjen, és elegáns vendégváró fogás legyen belőle.
2015. december 25.

kara_9A szentesti siker után, már kifújtuk magunkat, tehát jöhetnek a vendégek! Az utolsó utáni pillanatban is lehet még remekelni a terítésnél néhány apró trükkel. Ha van, akkor családi ezüst is kerülhet modern környezetbe, az evőeszközöket és a dísz szalvétát átköthetjük egy szép szalaggal, de akár spárgával is, a tányérok alá tehetünk papír hópelyheket, amiket a gyerekek is elkészíthetnek. A díszes mézeskalácsok is feldobhatják a terítéket, de a délelőtti sétán még simán Gyűjthetünk tobozokat, amiket, ha beviszünk a melegbe és megvárjuk míg kinyílnak, akkor beletűzhetjük a vendégeink névkártyáit. Ráadásul ajándékká is tehetjük ezeket a kártyákat, ha egyénre szabott karácsonyi üdvözleteket írunk rájuk. 

Főzzünk kocsonyát!

kocsonya szepsegverseny“Az Etimológiai szótár szerint az ismeretlen eredetű kocsonya szavunk első írásos emléke 1544-ből való… 1793-ban Gvadányinál már disznólábakból főznek kotsonyákat…”- írja Cserna-Szabó András a magyar irodalom kortárs gasztrohőse, aki kultúrtörténeti adléákokkal és pompás humorral hozza meg az étvágyat nemcsak az evéshez, de az olvasáshoz is. És, ha már kocsonya, akkor érdemes kipróbálni azt a trükköt, hogy a főzés megkezdésekor a húsokkal együtt 3-4 db csirkelábat is teszünk a lébe, így az biztosan megdermed.  A kocsonyát kiválóan lehet zsírtalanítani, ha szitán vagy gézen többször átszűrjük. A kocsonyát kicsontozva hideg vizzel kiöblitett őzgerinc formába téve szeletelni is lehet belőle. Így elegáns vendégváró fogás válik belőle.

Görkorcsolyás karácsony

Caracasban, a venezuelai fővárosban, az autók elől lezárják az utakat karácsony este, hogy az emberek görkorcsolyával mehessenek a templomba. Bár ez a furcsának mondható szokás elég fiatalnak tűnik, mégis, sok más népszokáshoz hasonlóan, a “patinata” is kezd kikopni a divatból. Néhány éve már a görkorcsolya mellett a kerékpár, a robogó és a gördeszka feltűnik az utakon. A lényeg tehát úgy tűnik az, hogy jöhet bármi, csak legyen kereke, és ne legyen autó. 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Az 5 legfinomabb karácsonyi sütemény

Az 5 legfinomabb karácsonyi sütemény

Alig két héttel Karácsony előtt, kíváncsiak voltunk milyen süteményekkel készültök az ünnepi vendégvárás idejére. Szeretnétek valami újat készíteni, vagy maradtok a bombabiztos recepteknél? Összegyűjtöttük most egy helyre az öt legnépszerűbb vendégváró finomságot.
Crostini hideg kapros-mustáros sertéssülttel

Crostini hideg kapros-mustáros sertéssülttel

Ha szeretnénk szeretteinket, barátainkat megkímélni a bolti felvágottak okozta adalékanyag-sokktól, mindenképpen álljunk neki a házilag is könnyűszerrel elkészíthető sertéssültnek. A vendégváró vacsorának is kitűnő falatkákat hidegen tálaljuk, így érdemes már jó előre összeállítanunk.
Egg Benedict á la Anger Zsolt

Egg Benedict á la Anger Zsolt

"Reggelizni fenséges dolog. Kora hajnalban egy forgatás előtt erőt ad, egy szenvedélyes éjszaka után a szerelmeddel mennyei boldogság, egy lusta vasárnapon a viháncoló gyerekekkel békesség, egy esős hétköznapon a munkatársakkal, vagy barátokkal: nyugalom. Nagyon bensőséges dolog, hisz néhány perce még mindenki egy másik dimenzióban repkedett álmában"- vallja Anger Zsolt színész.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!