Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Újrahasznosított meglepetések - apró csodák otthon

Néha csak egy pici inspiráció kell, hogy az amúgy is kéznél lévő dolgokból valami új szülessen. Így nemcsak spórolunk, hanem még a fölfedezés öröme is a miénk lehet: hétköznapi örömök - ünnepi hangulatban!
2015. december 10.

Naptárunk olvasói már megszokhatták, hogy minden nap jelzünk valami egészen hétköznapi dolgot is, ami bár rutinnak tűnik, de jobb túlesni rajta ma: nagy levegő, és engedjük le a hűtőszekrényt, mossuk ki fertőtlenítővel – megérdemli a gondoskodást, hiszen a következő napokban csúcsra fogjuk járatni.

Ne dobd ki, hasznosítsd újra!

A gyerekszoba (illetve hát egészen pontosan a nappali, a konyha vagy a dolgozószoba esetében is fennáll ennek a lehetősége) takarításakor nem ritka, hogy zsírkréta-csonkokat találunk. Adódik a kérdés, hogy voltaképpen mit is csináljunk velük. Színes zsírkrétát lehet készíteni úgy, hogy a a kisebb darabokat  összetörve szilikon öntőformába szórjuk, majd 5-10 percre a sütőbe tesszük. Nem kell ropogósra sütni, épp csak megolvasztani.

Csipketerítő új szerepbenkara_8

Kekszeket díszíthetünk egy sodrófa és egy csipketerítő segítségével: fektessük a terítőt a kinyújtott tésztára, majd a sodrófával nyomjuk bele a mintát a tésztába. A csipketerítő a használat után kimosható, és visszakerülhet a nagymama porcelán figurái alá a vitrinbe. Az így elkészült remekművek csinos dobozva csomagolva remek gasztroajándékok lesznek.

Japán randikxmas_japan

A karácsony nyilván más a japán lakosság 1%-át kitevő keresztények számára, ám a többségnek azonban egyet jelent a vásárlással, az ajándékozással, az ünnepi díszkivilágítással és a karácsonyi tortával. Létezik, de nem úgy ünneplik, mint nálunk. A családdal közösen töltött idő, a közös ünnepi ebéd és vacsora, a rokonlátogatások Japánban január elejére tolódnak, a japán újév tölti be azt a szerepet, mint nálunk a karácsony. Japánban a szenteste a randiról szól, ékes japán nyelven: deeto (az angol date szóból). Aki nincsen deetón december 24-én, az valószínűleg egyedül tölti a következő évet. Megijedni azért nem kell. Ha már semmi nem jön össze, akkor még mindig ott vannak a barátok, lehet csapni egy jó kis joshikait (csajbulit) vagy danshikait (pasibulit), a lényeg, hogy ne legyél egyedül.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Kis rendszerezés most, nagy előny a hajrában!

Kis rendszerezés most, nagy előny a hajrában!

A nemszeretem dolgok listáján valamiért előkelő helyen áll a vasalás, van is rá tippünk, mit tegyünk, ha végképp menthetetlen a helyzet!
Adni is jó!

Adni is jó!

Csak egy cipősdoboz. Ennyit lenne jó érdemes megtöltenünk meglepetésekkel, és máris vidámabb lesz egy kisgyerek karácsonya. Erre is mutatunk ma lehetőséget és persze folytatjuk otthonunk fölkészítését is, miközben ismét körbenézünk a nagyvilágban: hogyan töltik a várakozás heteit máshol?
Karácsonyi ajándékötlet só-liszt gyurmából

Karácsonyi ajándékötlet só-liszt gyurmából

Nehogy azt gondold, hogy gyerekes dolog nekiállni gyurmázni! Felnőttként is készíthetsz díszeket magadnak, vagy másoknak ajándékba. Bár ehetőnek néznek ki, és úgy is készül, mint egy sütemény, itt most tényleg csak a kinézet a fontos, úgyhogy engedd szabadjára a fantáziád, és használj bármit! A klasszikus só liszt gyurmán kívül bemutatkozik egy kukoricalisztes verzió is.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!