Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

Trump elnök és a gyorskaja

2019. március 31.

Mindenkit megnyugtatunk, politikáról szó sem lesz a következő cikkben, viszont górcső alá vesszük Donald Trump finoman fogalmazva is szokatlan rajongását a gyorsételek iránt. Imádja ezeket az ételeket, állítólag a kampányturnéja alatt a legszívesebben két marhahúsos és két halfilés szendvicsből, valamint egy laza csokis shake-ből álló kombinációt fogyasztott vacsorára, mindezzel nagyjából 2430 kalóriát vitt be a szervezetébe. De honnan jött ez a megszállottság?

 

Úgy gondolja, ettől emberközelibbnek tűnik

Amikor Trump először jelentette be, hogy indul az elnökségért folytatott küzdelemben, sokakat meglepett, hogy mennyire támogatta őt a munkásosztály. Annak ellenére, hogy mindenki tudta: kapitalista dollármilliárdos. A republikánus párt egyik kampánystratégája szerint a gyorsételek szeretete is része lett a kampánystratégiájának és brandje építésének. Valahogy el tudja magát adni hétköznapi munkásembernek úgy, hogy a magánrepülőjén ülve késsel-villával eszi az egyik legnépszerűbb lánc csirkéjét, miközben Wall Street Journalt olvas.

 

Fél attól, hogy megmérgezik

A világ egyik leggazdagabb embereként nem jelenthet gondot számára, hogy személyes szakácsot tartson, ám ő mégis másképp döntött. Régóta félt attól, hogy egyszer megmérgezik, ezért szokott rá még üzletember korában az egyik gyorsétteremre, itt ugyanis tudta az ételről, hogy előre le van készítve.

 

A gyorséttermeket tisztábbnak véli

Úgy gondolja, hogy a szigorú vállalati előírások miatt a gyorsétteremláncok éttermei tisztábbak, mint más vendéglátó üzletek. A saját maga által jegyzett, 1997-ben kiadott könyvében bevallotta, hogy tulajdonképpen fóbiásan fél a kórokozóktól. Ezért is szeret jobban szívószállal inni, és nem közvetlenül a pohárból (nem mintha ettől más lenne a pohárban…).

 

Nem bízik a Fehér Ház alkalmazottaiban

A megmérgezéstől való félelme okán nem csak a különböző éttermek alkalmazottaiban nem bízik meg, hanem a saját embereiben sem. Olyan új szabályokat vezetett be a Fehér Házban, amelyek például kimondottan megtiltják a személyzetnek, hogy hozzáérjenek a fogkeféjéhez és más személyes tárgyaihoz.

 

Megpróbálja egészségessé tenni a gyorsételeket

Trump szerint apró változtatásokkal egészségesebbé tudja tenni gyorséttermi kosztját. Mindig light kólát iszik – bár tegyük hozzá, hogy több tanulmány szerint hiába a kevesebb kalória, ettől még okozhat egészségügyi problémákat. Különösen, ha valaki napi 12 dobozzal iszik meg belőle, mint Trump elnök. Ha pedig hamburgert választ, sosem eszi meg a bucit, hanem csak a belevalókat. Lehet, hogy ezért rendel mindig elképesztő mennyiséget belőle? A végére pedig még egy kifejezetten furcsa szokás: a pizzáról is csak a feltétet eszi meg, a tésztát meghagyja.

 

Forrás: mashed

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Trump elnök étkezése aggodalomra ad okot

Trump elnök étkezése aggodalomra ad okot

Állítja egy táplálkozási tanácsadó

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.