Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Topár Gábor

2016. augusztus 1.

Topár Gábor vagyok, 42 éves, foodie, gasztromán. Én már akkor foodie voltam, amikor szerintem a szó még nem is létezett. Imádtam szakácskönyveket olvasgatni gyerekkoromban is, de csak később léptem a tettek mezejére.

Foglalkoztam én már sok mindennel, egy dolog volt állandó: a főzés. Egyetemista korom óta főzök, és viszonylag hamar túlléptem a löncshús, zacskós mártásalap kombón, miután rájöttem, hogy elenyészően több ráfordítással, igazi alapanyagokból nagyságrendileg jobb ételeket lehet komponálni.

Azóta főztem magamra, családra, barátokra, ismerősökre és ismeretlenekre is. Volt, hogy hajnalban keltem, hogy el tudjam készíteni időben a tervezett fogást, de volt, hogy egy hosszú nap után a főzés kapcsolt ki igazán. Főzésről főzésre és sok utána olvasással jutottam el oda, hogy lássam: megfelelő technológiai ismeretek birtokában a jó ételek készítésének csak a képzelet szabhat határt.

Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!