
Tom Cruise és a tökéletes avokádós saláta
Tom gyakori vendég az egyik legnevesebb Los Angeles-i Hotel éttermében, ahol nagy kedvence a… saláta. Nem is igazán lepődhetünk meg ezen, hiszen a sztár többek között azzal keresi a kenyerét, hogy jól néz ki. Így valószínűleg nagy kedvenceit, az olasz konyha ikonikus darabjait, csak ritkán engedheti meg magának. spagetti, fagylalt szerepelnek a kívánságlistáján.
Tom saját bevallása szerint a lehető legkevesebbet eszik az olyan egészségtelen ételekből, mint a gyorskaják, chipsek és cukros üdítők. Azzal együtt, hogy tagadhatatlanul bejönnek neki. De ha lehet választani, akkor inkább egy jól elkészített homárra szavaz ő is.
Zöldsaláta avokádóval és koktélparadicsommal
Hozzávalók:
1 vékonyra szelt avokádó
10 dkg kéksajt (gorgonzola)
saláta levelek,
5 db koktélparadicsom
2 ek balzsamecet
apróra vágott lilahagyma
1 ek extra szűz olívaolaj
turbolya
petrezselyem
tárkony
bazsalikom
vágott zellerszár
bors
Elkészítés:
A felszeletelt avokádót tegyük szép körbe a tányérra, jöhetnek rá a sajtszeletek. Locsoljuk meg az ecettel és tegyük rá a saláta leveleket. Szórjuk rá a félbevágott paradicsomokat és a felkarikázott lilahagymát.
Végül pedig a felaprított zöldfűszerekkel és olívaolajjal ízesítsük.
/Forrás: www.oggi.it/