
Tojástrükkök, amelyek tényleg működnek
Sokat egyszerre
Ha sok tojást posírozol (buggyantasz) egyszerre, akkor csináld a sütőben. Végy egy muffinformát (nagyobb lyukút), és üss a lyukakba egy tojást Mindegyikhez adj 1 ek vizet is,175ºC, 12 perc, viszlát!
Ha mégis főznéd
Ha mégis lábosban, a tűzhelyen posírozol, akkor adj a gyöngyöző vízhez egy kevés (1 ek) ecetet is, majd ebbe engedd bele egy kis tálkából a feltört tojást. Sokan mondják, hogy nem kell, de az a tapasztalatom, hogy segít a fehérjének gyorsabban és stabilabban összeállni.
Igazi omlett
A legjobb tojásrántottát meglepő módon kell elkészíteni, Gordon Ramsey módszere szerint. Tegyél fel együtt hideg vajat (annyit, amennyiben egyébként is sütnéd) és a tojásokat közepes lángon egy lábosba. Kevergesd fél percig, utána vedd le a tűzról, ott is keverd fél percig, majd vissza a tűzre, és így tovább, amíg össze nem áll. Ekkor azonnal sózd, borsozd, és adj hozzá egy kanálnyi crème fraiche-t, vagy nagyon zsíros tejszínt, esetleg tejfölt.
Sokat egyszerre – főtt tojás
Muffinformában főtt tojást is tudsz sütni a sütőben. 160ºC, 25 perc, és kész az ipari mennyiség. Ha keményebben sereted a sárgáját, hagyd bent fél órát.
Sokat egyszerre – rántotta
Pakold meg a vajjal kikent tepsidet gombával sonkával, paprikával, kolbásszal, aztán mehet rá a sok-sok felvert tojás (esetleg kevés tejjel keverve) amit persze sóztál, borsoztál. 225ºC, kb. 10 perc, de lehet, hogy több kell, attól függ, hogy hogy szereted, és mennyi tojásból készül.