3 tuti és nélkülözhetetlen tipp
1. Vegyünk egy olcsó és egy jó minőségű olívaolajat is.
Ha sok olívaolajat használunk a főzéshez, legjobb, ha beszerzünk egy olcsó és egy jó minőségű üveggel. Fontos, hogy mindig kéznél legyen ez a két üveg. A jó minőségűt fogjuk használni pl. a főzés nélküli szószoknál, pl. pesto, ill. a bruschettánál. Az olcsóbb változatot használjuk főzéshez, amikor az íznek nem kell annyira ragyognia.
2. Fagyasszuk le a parmezán sajt kérgét, jó lesz a levesekhez.
Eddig úgy gondoltuk, hogy a parmezán kérgére már nincs szükségünk, ha többi részét lereszeltük, pedig valójában még fel tudjuk használni. A parmezán kérge fontos összetevője a zamatos leveseknek, jó ízalapot szolgáltat. Ha főzés közben beledobjuk a levesbe, kiengedi az ízét, sokkal finomabbá teszi a levest. Tartsunk a mélyhűtőben mindig egy kis parmezán kérget, bármikor szükségünk lehet rá.
3. Kezeljük az időt úgy, mint egy hozzávalót.
Nagyon fontos felismernünk, hogy az időre is lényeges hozzávalóként tekintsük. Soha nem szabad összekevernünk, hogy mit kell sokáig főzni, és mit sokáig előkészíteni. Mindennek meg kell adni az időt, nem szabad rohanni. Ha főzünk valakinek, főzzünk szívből. Egészen más eredményt fogunk kapni. Sokszor nem is akarunk enni, egyszerűen jól esik másoknak főzni.
Forrás: www.popsugar.com