Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

3 tuti és nélkülözhetetlen tipp

A jó olasz konyha kellékei
2016. October 26.

1. Vegyünk egy olcsó és egy jó minőségű olívaolajat is.

Ha sok olívaolajat használunk a főzéshez, legjobb, ha beszerzünk egy olcsó és egy jó minőségű üveggel. Fontos, hogy mindig kéznél legyen ez a két üveg. A jó minőségűt fogjuk használni pl. a főzés nélküli szószoknál, pl. pesto, ill. a bruschettánál. Az olcsóbb változatot használjuk főzéshez, amikor az íznek nem kell annyira ragyognia.

2. Fagyasszuk le a parmezán sajt kérgét, jó lesz a levesekhez.

Eddig úgy gondoltuk, hogy a parmezán kérgére már nincs szükségünk, ha többi részét lereszeltük, pedig valójában még fel tudjuk használni. A parmezán kérge fontos összetevője a zamatos leveseknek, jó ízalapot szolgáltat. Ha főzés közben beledobjuk a levesbe, kiengedi az ízét, sokkal finomabbá teszi a levest. Tartsunk a mélyhűtőben mindig egy kis parmezán kérget, bármikor szükségünk lehet rá.

3. Kezeljük az időt úgy, mint egy hozzávalót.

Nagyon fontos felismernünk, hogy az időre is lényeges hozzávalóként tekintsük. Soha nem szabad összekevernünk, hogy mit kell sokáig főzni, és mit sokáig előkészíteni. Mindennek meg kell adni az időt, nem szabad rohanni. Ha főzünk valakinek, főzzünk szívből. Egészen más eredményt fogunk kapni. Sokszor nem is akarunk enni, egyszerűen jól esik másoknak főzni.

 

Forrás: www.popsugar.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!