Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Tervezz menüt, válogass recepteket!

A jó öreg kockás papír remekül jön most, segít rendszerezni az ötleteket, átlátni a menüt, kombinálni és csereberélni. Szánjunk akárcsak 30 percet arra, hogy kettesben maradjunk a jegyzeteinkkel, aztán rövidítsünk, egyszerűsítsünk és persze osszuk ki okosan a feladatokat!
2015. december 12.

Ha már annyit gondolkodtunk rajta, tervezzük meg a menüt: válogassunk bátran az izeselet.hu ünnepi kínálatából! Írjuk össze, mikor mit főzünk, soroljuk fel a hozzávalókat, ne feledkezzünk meg a fűszerekről sem! Apróságnak tűnik, de próbáljuk ki a karácsonyfaégőket, keressük meg a fenyőtalpat, klasszikus burleszk-jelenet, ha mindezt 24-én próbáljuk lebonyolítani.

Könnyített forralt borforralt_1

Ha nem szeretnéd száműzni a forralt bort a karácsonyi innivalók közül, készíts hamis forralt bort: egy deciliter vörösbort egy deciliter finom gyümölcsteával forralj fel, ízesítsd egy kevés fahéjjal, őrült szegfűszeggel és citromlével, cukor helyett azonban használj mézet. Így 180 kalória helyett csak 30-40 kalóriát tartalmaz majd, ami nem lényegtelen, ha a decemberben bevitt kalóriák összértékét nézzük!

Afrikai ünnepek

Kongóban a közösség által kiválasztott csoport végzi a lázas karácsonyi felkészülést és dekorálást. Karácsony napján kórusok sétálnak végig a falvakon és az utak mentén így biztatva a híveket, hogy csatlakozzanak az istentisztelethez. A karácsonyi szertartás végeztével a hívek az oltár melletti emelvényre helyezik ajándékaikat, az alkalom után pedig kezdetét veszi a karácsonyi lakoma, melyre legközelebbi barátaikat is meghívják a házuk előtt felállított asztalaikhoz.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Almás forralt bor

Almás forralt bor

Ez az almás verzió kitűnő forralt bor alternatíva a hideg téli napokra.
Az 5 legizgalmasabb ehető ajándék

Az 5 legizgalmasabb ehető ajándék

Az ünnepek közeledtével nem csak ti, de mi is kíváncsiak voltunk, milyen ehető ajándékokban gondolkodtok. Hiszen, aki egész évben szeret sütni-főzni, annak az ajándékozás sem jelenthet gondot. Rákerestünk, melyek a legnépszerűbbek.
Egy perc és kész – sós-édes mandula

Egy perc és kész – sós-édes mandula

3 alap hozzávaló, egy marék mandula, 1 perc munka és pár perc sütés – mindössze ennyi kell a tökéletes nassolnivalóhoz! Péter megmutatja, hogyan készül a sós-édes mandula, amit bármilyen más fűszerrel feldobhatunk…

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!