
Tényleg ezt ettük 2015-ben?
Avokádókrém (guacamole)
Világos, krémes guacamole. A tavalyi év egyik legnagyobb slágere. Reggelire, vacsorára, vendégségbe. Idén se feledkezzünk teljesen meg róla!
Buffalo csirkeszárnyak
Két titka van az extra ropogós szárnyaknak: szobahőmérsékleten kell tartani egészen a sütés pillanatáig és a kukoricakeményítő teszi igazán ropogóssá a sütés során. Ha a szárnyak mellé adott szószt még csípősebbre szeretnéd, tegyél bele cayenne borsot.
Lágy rántotta
Akkor lesz szuperlágy, krémes és légies, ha közepes lángon sütöd.
Málnás ricottatorta
Semmi sem fogható a puha, könnyű, pirosbogyós ricotta tortához, ami minden hétköznap estét képes megédesíteni (és még a reggeleket is).
Sajttorta
Évek óta ünnepelt sztár, de a tavalyi évben kiváltképp. Sokaknak nem sikerül elkészíteni, pedig csak egy titka van: szobahőmérsékletű, jó minőségű alapanyagok. A hideg alapanyagok nem engedik, hogy elég krémes és puha legyen az állaga. Nem kell sokkal előtte kipakolni a hűtőből, elég két órával a főzés előtt.
Grillezett Cobb Saláta
Egyszerű, nyári saláta: grillezz zöldségeket és tálald kiadós gabonamagokkal, például quinoával.
Áfonyás- pekándiós Galette
Mi a jó a galetteben? Hogy nem tud csúnya lenni. Minél rusztikusabb, annál jobb. Kezdők figyelem!
Steak salottahagyma mártással
Egy darab sült hús hallatán senki sem jön izgalomba. Salotta hagymás redukcióval nyakon öntve viszont egyből máshogy hangzik.
Ratatouille, a franciák lecsója
Lecsó, lecsó, de egy kicsit más, mint a miénk. A hús helyét a padlizsán és a cukkini veszi át, és persze jön még bele az elmaradhatatlan francia fűszer, a kakukkfű. Ha csípősre szeretnénk, adjunk hozzá friss csilit.
forrás: www.bonappetit.com