Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Forrás: Eisberg

Te is segíthetsz a beteg gyerekeken a Bátor Sali megvásárlásával

Új termékkel járul hozzá az Eisberg a beteg gyerekek gyógyulásához
2022. July 3.

Két év kihagyás után újra kinyitotta kapuit a Bátor Tábor. A koronavírus-járvány miatti kényszerű szünetet követően áprilisban elindultak az első ottalvós táborok. Akkor beteg gyerekeket és egészséges testvéreiket látták vendégül, hogy a játékos programokon megerősítsék kapcsolatukat. Június közepétől pedig a már klasszikusnak mondható nyári táborok kezdődnek.

A Bátor Tábor legfőbb küldetése, hogy visszaadja a súlyosan, krónikusan beteg gyerekeknek a felhőtlen gyermekkort, támogassa lelki egészségüket, és hozzájáruljon ahhoz, hogy teljes életet élhessenek. A gyerekek mellett családtagjaiknak is sorsfordító élményeket nyújtanak ezek a táborok, 2001 óta több mint 15 000 résztvevőnek adtak bátorságot és erőt. A Bátor Tábor valamennyi programja ingyenes, működését kizárólag vállalati és magán adományokból tartja fenn.

Saláta a szupererőhöz

Az Eisberg hetedik éve elkötelezett támogatója a Bátor Tábornak, többféle segítséget is nyújtva. A sok-sok élmény megszerzéséhez, a programokhoz és a gyógyuláshoz is kell az energia. A tábor napi hatszori étkezést biztosít a gyerekeknek, és ehhez a szuper finom, egészséges saláták és zöldségek az Eisberg jóvoltából kerülnek a tányérokra. 

A táborban külön dietetikus foglalkozik a speciális táplálkozási igényű gyerekek étrendjének összeállításával, mondja Vérten Zsófia, a Bátor Tábor Alapítvány adományszervezője. „Kiemelten fontos, hogy milyen ételeket kapnak ezek a gyerekek, külön dietetikus figyel az egészséges táplálkozásra, kifejezetten odafigyelnek például a csökkentett só- és cukor bevitelre.” Emellett az egészséges étrend elengedhetetlen részét képezik a friss zöldségek, saláták. Ennek biztosítására tökéletes partnernek bizonyult az Eisberg, teszi hozzá Vérten Zsófia.

Korábban, még az együttműködés kezdetén voltunk az Eisberg üzemében, és láttuk, hogy ezek a saláták tökéletesek, minden szempontból megfelelnek azoknak a kívánalmaknak, amelyeket szem előtt tartunk, amikor összeállítjuk a gyerekek étrendjét. Azóta minden táborban tudunk friss salátát adni az étkezésekhez az Eisberg jóvoltából.” Sok gyerek éppen a táborban fedezi fel a saláták színes, izgalmas és jóízű világát, itt szereti meg a friss, roppanós zöldeket.

Színre lép a Bátor Sali

Most azonban teljesen új szintre lépett az Eisberg és a Bátor Tábor együttműködése. Közösen álmodtak meg egy új, vitamindús salátakeveréket, amely a Bátor Sali nevet kapta. Az Eisberg kérésére a szervezők megkérdezték a gyerekeket arról, hogy mit jelent nekik a Bátor Tábor. Megható válaszok születtek.

A Bátor Tábor olyan, mint a világ lehetne, ha mind odafigyelnénk egymásra.”

Azt tanultam a Bátor Táborban, hogy mindenki és minden úgy jó, ahogy van.”

Én azt tanultam, hogy éljek a pillanatnak, szeressek, legyek bátor!”

Forrás: Eisberg

Ezek, és a hasonló üzenetek inspirálták a saláta új csomagolását, amely színes és vidám, épp olyan, mint a bátrak, vagyis a táborozó gyerekek, mondja Spielmann Laura, az Eisberg marketing vezetője. „Öröm ránézni a kész termékre. Az ablakkivágás, ahol láthatjuk magát a salátát, egy napocska, nem véletlenül: azt szimbolizálja, hogy a tábor felett mindig süt a nap.” A keverékhez csupa színes és roppanós összetevőt választott az Eisberg, így a Bátor Saliba került jégsaláta, fejes káposzta, vöröskáposzta, répa és radicchio saláta is.

Tipp: Így kerül a saláta az asztalodra! Mutatjuk az utat termőföldtől a tányérodig 

(T)együnk együtt!

A Bátor Sali május közepétől került a boltokba és az Eisberg vásárlásonként 5 forinttal támogatja a Bátor Tábort. Az új salátakeverék jellemzően azokban az üzletekben elérhető, amelyekben egyébként is kaphatók az Eisberg termékei, pl.: Tesco, Auchan, Spar, CBA. Vannak partnereink, akik a belistázáson túl is hozzájárultak a termékbevezetéshez, ilyen példa a Kifli.hu is, akik ingyenes szállítással és plusz kommunikációs felületekkel járultak hozzá a Bátor Sali sikeréhez.

Az Eisberg nem titkolt szándéka, hogy a legkisebbek számára is vonzó terméket kínáljanak, mondja a marketing vezető. „A gyerekek egyre fogékonyabbak az egészséges étkezésre, de a vásárláskor a döntés a szülők kezében van. Ez a támogatás ösztönözheti őket arra, hogy megkóstoltassák a salátát a gyerekekkel, ha eddig nem tették. Így kétszeresen tesznek jót: segítik a Bátor Tábor működését, és a kicsik ízlése szerint válogatott, vitamindús zöldfélét tehetnek az asztalra.”

Tisztelgés a tábor munkája előtt

Igazi mérföldkő az Eisberggel való hosszú együttműködésben, hogy olyan terméket tudtunk létrehozni közösen, ami azon kívül, hogy jó célt szolgál, az egészséges életmódhoz is hozzájárul” – mondja Cseh Linda, a Bátor Tábor Alapítvány kommunikációs vezetője. Szavaiból kiderül, azért is áll hozzájuk különösen közel az Eisberg, mert nyilvánvaló, hogy a vállalatnak valóban szívügye a Bátor Tábor tevékenysége. Az ügyvezető, Gazsi Zoltán kreatív ötletei, mint amilyen a Bátor Sali is, minden évben tovább emelik az együttműködés szintjét, hangsúlyozza Cseh Linda.

Az Eisberg ügyvezető igazgatója azt mondja, mindig emberekhez kapcsolódva dönt egy-egy ügy támogatása mellett. Amikor évekkel ezelőtt megismerkedett Küllői Péterrel, a Bátor Tábor kuratóriumának elnökével, majd a táborban dolgozókkal, nem volt kérdés számára, hogy segíteni akarja ezt a tevékenységet.

Maga a csapat nagyon vonzó, különleges és fontos az ügy, amit képviselnek. Nagyon transzparensek, átláthatóak, tehát biztosak lehetünk benne, hogy a nekik juttatott pénz jó helyre kerül. Ez tulajdonképpen tisztelgés a munkájuk előtt, így szeretnénk őket még több támogatáshoz juttatni “– mondja az Eisberg ügyvezetője.

Az Eisberg és a Bátor Tábor értékrendje nagyon közel áll egymáshoz az adományozás és önkéntesség kultúráját illetően, együttműködésük hozzájárul ahhoz, hogy empatikusabb, befogadóbb és elfogadóbb társadalomban élhessünk.

Kapcsolódik: 

Dobd fel villámgyors házi dresszingekkel a salátádat!

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!