
Tavaszi nagytakarítás? Ezekkel a zseniális trükkökkel ragyogni fog a konyha!
2019. március 19.Hogy álltok a tavaszi nagytakarítással? Aki még a halogatás fázisában van, talán több kedvet kap nekilátni a fárasztó műveletnek, ha végigolvassa ezeket a zseniális tippeket. Kedvencünk az alufólia és a krumpli!
1. Mikrózzuk meg a törlőrongyunkat
Mielőtt belefogunk a takarításba, a törlőrongyunkat kicsit nedvesítsük meg, és tegyük be a mikróba. Legyen meleg, de ne túl forró, így sokkal hatékonyabban birkózik meg a szennyeződésekkel.
2. Polírozzuk a rozsdamentes acél mosogatónkat liszttel
A mosogatótálat igen egyszerűen fényesre varázsolhatjuk. Öblítsük ki, hagyjuk megszáradni, majd szórjunk be a felületét liszttel. Töröljük le, meg fogunk lepődni az eredmény láttán.
3. Kréta a konyhában
A mész, amiből a táblakréta készül, mindent magába tud szívni, így aztán kiváló folteltávolító is. Ha az olaj kifröccsent kedvenc konyharuhánkra, kötényünkre vagy ruhánkra, csak töröljük le konyhai törlőkendővel, és borítsunk a foltra meszet. Hagyjuk hatni, majd jöhet egy kis folttisztító. Ezután a szokásos módon mossuk ki a textilt, az olajfolt nyomtalanul el fog tűnni.
4. Tüntessük el az üvegszilánkokat egy darab kenyérrel
A poharak, csészék időnként bizony eltörnek. A nagyobb darabokat könnyen össze lehet szedni, de mi a helyzet az apró szilánkokkal? Egy szelet (friss) kenyeret nyomkodjunk rá arra a felületre, ahol a szilánkok szétszóródtak, a kis darabkák szépen bele fognak tapadni a puha tésztába.
5. Egy tál ecet a mosogatógépbe
Ha olyan helyen élünk, ahol kemény a víz, és a reklámozott csodatermékek is sorban cserben hagytak már bennünket, forduljunk a jó öreg ecethez. Tegyünk egy tálat a mosogatógépbe, és töltsük meg ecettel. Pakoljuk be a gépbe az edényeket, majd indítsuk el a programot. Az ecet szintén dolgozni fog közben: lágyítja a vizet, így az elmosott edények nem csupán tiszták, hanem csillogóak is lesznek.
6. Tisztítsuk alufóliával a családi ezüstöt
Szükségünk lesz egy alufóliával bélelt jénai edényre, sütőporra, sóra és forró vízre. Helyezzük bele az ezüst evőeszközöket, a nem túl makacs szennyeződések rögtön, a ragaszkodóbbak egy kis áztatás után szépen el fognak tűnni.
7. Tisztítsuk az öntöttvas serpenyőt krumplival
Minden rozsdafoltra működő trükk a burgonya. A krumplit vágjuk félbe, vágási felületét nyomjuk sütőporba, majd egyszerűen dörzsöljük be vele a rozsdát. Hagyjuk kicsit állni, majd a szokásos módon tisztítsuk meg a serpenyőt.
Forrás: the kitchn