Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Tartsd meg idén minden idők legjobb karácsonyi partiját!

2018. december 18.

A házigazdának sokszor inkább stressz, mint önfeledt szórakozás a karácsonyi parti. Pedig ha lazán vesszük az előkészületeket, számunkra is szuper buli ígérkezik, ráadásul nem hulla fáradtan fogjuk fogadni a vendégeinket.

 

Gondoskodjunk megfelelő mennyiségű ételről, de ne essünk túlzásokba

Senki sem maradhat éhesen, ez alapszabály. Ám arra sincs semmi szükség, hogy roskadozzanak az asztalok a fogásoktól – a zöme úgyis a kukában kötne ki. Válasszuk meg jól a parti időpontját, és egyértelműen tudassuk vendégeinkkel, hogy teljes menüvel vagy büféasztalos falatkákkal várjuk-e őket. Ha üzleti évzárónkat a reggeli órákra tesszük, teljesen felesleges komoly étkezésre készülni, egy színvonalas reggeli vagy változatos brunch tökéletesen elegendő.

 

Legyen házi is és bolti is

Ne legyen megfelelési kényszer a barátainknak rendezett kötetlen összejövetelből! A sütés nélküli sajttorta ugyanolyan finom jó minőségű készen kapható zabkekszből, mint háziból, szükségtelen ezért az előző éjszakát a sütő mellett tölteni.

 

Nem ünnepi? Kit érdekel?

Nincs még íratlan szabály sem arra vonatkozóan, hogy kizárólag tradicionális ünnepi ételeket szolgálhatunk fel. Inkább olyasmit válasszunk, amit mi és vendégeink is szeretünk. Ha a társaságban folyamatosan a briósunkat emlegetik, készítsük el bátran, sokkal jobban fogja értékelni a vendégsereg az unalomig ismételt bejglinél. Persze némi karácsonyi ízt csempészhetünk a házi péksütihez, például kínáljuk fahéjas, szegfűszeges almalekvárral.

 

Partijátékok

Ne bízzuk a véletlenre a parti kimenetelét! Készüljünk 2-3 előre kitalált játékkal, így ha ellaposodik a hangulat, csak be kell vetni a kellékeket. Ha pedig mindenki remekül szórakozik, egyszerűen el is feledkezhetünk a játékokról.

 

Bátran kérjünk segítséget

Mert nem az a lényeg, hogy teljesen kiszipolyozzuk magunkat, hanem, hogy együtt zárjuk az évet szeretteinkkel, barátainkkal, munkatársainkkal.

 

Forrás: Play. Party. Plan.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Partifalatból sosem elég szilveszter táján! Egyszerű és finom recept következik!

Amilyen egyszerű ez a recept, annyira finom, a húsos gombát jól kiegészíti a fűszeres paradicsomszósz és a feltétek, az olvadozó mozzarella pedig megkoronázza ezeket a kis falatkákat, azaz „pizzákat”.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!