
Szüretkor főzzünk szőlővel!
Kincsesbánya a szőlőszemben
A törköly hasznosítása már évek óta szenzációs dolgokat eredményez Magyarországon. Ennek egyik legékesebb példája a szőlőmagolaj. aminek áldásos egészségmegőrző és gasztronómiai hatásáról szól összefoglaló írásunk. Megtudhatjuk még, hogy mi az a verjus és mely pincészet foglalkozik must palackozással is.
Szőlősaláta pácolt sült dióval
Ennél őszibb salátát nem nagyon tudunk elképzelni, hiszen minden benne van, amit az évszak kínál nekünk: szőlő, körte, dió. A kéksajt, a balzsamecet és a dióolaj csak tovább fokozzák az izgalmakat, összekeverve a pirított dióval. Előételnek, vagy önmagában vacsorának is tökéletes.
Rozmaringos, fehérboros csirke szőlővel és őszibarackkal
Ízgazdag, aromás étel, sok-sok zöldséggel és persze gyümölccsel. A hús és a gyümölcs amúgy is mindig izgalmas párosítás. Hétvégi ebédre, vendégváró vacsorának szuper választás.