Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

Szökött már el előletek bagett?

2019. február 25.

… Mondjuk a tányérotokról, amikor éppen a vajazó késsel közelítettek felé? Rendben, elismerjük, a kérdés nem teljesen komoly, viszont az alábbi video tökéletes kikapcsolódást nyújt ebéd utánra.

 

A Twitter szépsége abban rejlik, hogy bárki feltehet igazán elgondolkodtató kérdéseket, a szó konkrét és erősen idézőjelbe tett formájában egyaránt. Ilyenkor a visszajelzések sem maradnak el, gyakran születnek illusztrációk vagy videók a fontos témák megválaszolására. Pontosan ez történt a közelmúltban, amikor is egy Dave nevű felhasználó a következő – valószínűleg tudat alatt az egész emberiséget foglalkoztató – kérdést fogalmazta meg: „Ha a bagettek tudnának maguktól mozogni, akkor ezt hogyan tennék?” A problémát az alábbi, saját elképzeléseit bemutató videóval szemléltette, majd feltette az égető kérdést a Twitter népének: vajon a helyváltoztatás melyik formája valósulhatna meg a bagetteknél?

A videó négy lehetséges mozgásformát mutat be. Egy kukacszerű kúszást, egy furcsa galoppozó ugrálást – mintha a bagett két vége egy-egy láb lenne –, egy folyamatos előre bukdácsolást és egy másfajta kukacra emlékeztető kúszást, amely esetén a bagett eleje („feje”?) felemelkedik a talajról. Az biztos, hogy mindegyik variáció képes lehet éjszaka rémálmok előidézésére. A Twitter bölcs filozófusai pedig annak rendje és módja szerint el is kezdtek vitatkozni a megoldáson, lássuk, ki mit gondolt a bagettek anatómiájáról és mozgásbeli képességeikről.

Az egyik felhasználó, AJ Jeffries alaposan megindokolt válasza szerint a 3. animáció bukdácsolása lehet az egyetlen megoldás, hiszen a bagett külső, ropogós héja csak így maradna viszonylag épen. Egy másik felhasználó szerint a galoppozás (2. animáció) lenne a leghatékonyabb, mert ebben az esetben keletkezik a legkevesebb súrlódás a talajjal. A kisebb súrlódás pedig kisebb mértékben roncsolja a héjat, ahogy az már kiderült. Megint egy másik vélemény szerint az 1. animációban bemutatott kúszó mozgás a helyes megfejtés, mivel a bagetteknek nincsenek csontjaik. (Ki gondolta volna…)

A poszt végén természetesen szavazni is lehetett, a válaszadók 63%-a a 3. animáció bukdácsolása mellett tette le a voksát, a galoppozást pedig mindösszesen 8%-uk választotta.

A Twitter nem hivatalos ételkirálynője, Chrissy Teigen is megszólalt a nagy horderejű ügyben. Véleménye szerint ha már ott tartunk, hogy egy bagett önjáró képességet szerezhet, akkor haladhat akár nyílegyenesen előre, mint egy mozdony, illetve ha ez nem szimpatikus neki, egyszerűen gurulhat is a célja felé.

Dave azóta további animációkat is készített: még egy „kígyó-bagettet”, valamint sokak
véleményére alapozva 3 olyat, amelyben a péksüti „merev” marad mozgás közben, többen
kifogásolták ugyanis az indokolatlan hajlékonyságot. Nektek melyik a kedvencetek?

Az animációk megnyitásához kattints a fotóra!

Fotó: Sheep Films

 

Forrás: the kitchn

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Töltött bagett édesen és sósan

Gyors és laktató finomság a töltött bagett, melyet sós és édes verzióban is elkészíthetitek. A kenyérbél sem vész kárba, tejbe áztatva tehetitek fasírtba, vagy kiszárítva, ledarálva prézli is lehet belőle.
Gluténmentes bagett

Gluténmentes bagett

Ropogós bagett gluténmentesen. Szenzációs reggeli, csak egy kicsit kell korábban ébredni.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!