Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Szilveszteri előkészületek

A két ünnep közt az az időszak az évben, amikor már fogalmunk sincs arról, hogy milyen nap van, és még akkor sem, ha dolgozunk karácsony és szilveszter között. Egy dolog viszont biztos! 29-e van, és ez azt jelenti, hogy két napon belül vége ennek az évnek.
2015. december 29.

Ma már elkezdhetsz készülődni a szilveszteri házibulira. Szép papírból, akár a karácsonyról megmaradt csomagolópapírokból, de akár színes újságokból is készülhetnek látványos “függönyők”. Csak ki kell vágni köröket, csillagokat a papírokból, majd fűzni rajtuk fonalat, de ha van otthon varrógép, akkor össze is lehet őket varrni. Emellett a szilveszteri házibulira való felkészülés egyik legfontosabb lépése, hogy a féltve őrzött porceleán- és üvegneműtől elbúcsúzunk egy időre, elpakoljuk őket a szekrénybe. Érdemes tehát a rágcsálnivalók vásárlásakor néhány tucat műanyag poharat is bedobni a kosárba. Szerencsére léteznek már formatervezett, üveghatású típusok is. Hasonló a helyzet a kínálótálakkal is: az üveg mehet a szekrénybe, a fából, fémből vagy műanyagból készültek pedig jöhetnek a bulira.

Egy tuti tipp! A szilveszteri bulira mindenképp készítsd el!

 

A piros alsónemű és a szőlő szerencsét hozszőlő

Spanyolországban a szilveszter kötelező kelléke a szőlő, hiszen a  néphit szerint szerencsét hoz. Éjfélkor minden harangütéskor megesznek egy szőlőszemet, ráadásul nagyon kell figyelni, mert aki nem pontosan számol, arra szerencsétlenség vár az újévben. Éppen ezért újabban már szilveszterkor tizenkét szőlőszemenként is árulják. És nem annyira szigorúan, mint Olaszországban, de a spanyoloknál is szerencséje lesz annak, aki piros színű alsóneműt vesz fel szilveszterkor. : aki szerencsés és sikeres akar lenni az kell köszöntenie január 1-jét. Az üzletekben ilyenkor az összes női és férfi piros fehérnekmű kikerül a polcokra.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Fehérboros, áfonyás kacsaszív

Fehérboros, áfonyás kacsaszív

Bátran kijelenthetjük, hogy cigány konyha egyik alapvető eleme a belsőségek használata. Ennek oka eredetileg természetesen az volt, hogy e részek fel nem használása igen nagy luxusnak számított volna, ám ez a hozzáállás - most amikor egyre gyakrabban esik szó a fenntartható táplálkozásról - egyre aktuálisabbá válik. A szív egyébként az egyik legkönnyebben megszerethető belsőség, az íze egészen közel van a húséhoz, az állaga - ha nincs túlfőzve - pedig kifejezetten kellemes. Más gyümölcsökkel is érdemes kísérletezni, én jövőre biztosan ki fogom próbálni fekete cseresznyével.
5 forró ital hideg estékre

5 forró ital hideg estékre

Hideg, esős őszi estéken nincs is jobb, mint bekuckózva tévét nézni otthon, vagy barátnőkkel csajos estét tartani, szintén otthon. Esetleg tágabb családi körben jókat beszélgetni és társasozni otthon. Lényeg, hogy legyen kéznél egy nagy kancsó forró itóka, amivel felmelegíthetjük szívünket-lelkünket.
A kis piros táska - koktélok a városban Nagy Zoltánnal (Earl Grey Martini)

A kis piros táska - koktélok a városban Nagy Zoltánnal (Earl Grey Martini)

A kis piros táska körbejárja a várost, méghozzá értő kezekben, Nagy Zoltán cipeli az izeselet.hu és a Boutiq' Bar közös produkciójában. Bárhol, bármikor fennáll a kóstolás esélye, kövessék bátran a kis piros táskát! ;)

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!