Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Stílusos Vidéki Éttermiség – a 30 km jegyében

Folytatódik a nagysikerű, a vidéki éttermek legjavát bemutató Stílusos Vidéki Éttermiség programsorozat. A házigazda ezúttal Debrecen, méghozzá a város vadonatúj rendezvényhelyszíne, a Békás-tó partja.
2014. augusztus 29.

Az egyesületbe tömörülő éttermi csoport tagjai mindannyian a szívből jövő, vidéki vendéglátást tartják legfontosabb alapelvüknek és ennek hangulatát szeretnék megmutatni a SVÉT-re látogató közönségnek. A SVÉT-tagok mellett vendégéttermek is részt vesznek az eseményen, sőt – ahogy az Egyesület alapelvei közé is tartozik – a helyi termelők, beszállítók, gasztronómiai képviselők közül is bemutatkoznak.
“Azert fontos a vidéki éttermek összefogása, mert meg szeretnénk mutatni, hogy hazánk gasztronómiája mennyire színes, változatos, és magas színvonalú! Más ízek, gondolatok, stílusok találkoznak, amelyek mind szerethetők és kóstolásra csábítók” – mondta el az egyesület fő célkitűzéseit összefoglalva Csapody Balázs, a Kistücsök étterem tulajdonosa.

A szeptember 7-i rendezvényen résztvevő éttermek:
Anyukám Mondta – Encs; Baricska Csárda – Balatonfüred; Chianti Étterem – Veszprém; IKON Étterem – Debrecen; Kistücsök Étterem – Balatonszemes; Macok Étterem és Borbár – Eger; Mandula Étterem és Borbár – Villány; Nomád Hotel&Campsite – Noszvaj; Rosinante Fogadó – Szigetmonostor; Viator Apátsági Étterem és Borbár – Pannonhalma; Walter Vendéglő – Perbál
Vendégéttermek: Palkonyha – Palkonya; Erhardt Étterem és Panzió – Sopron

Menük 30 km-en belüli alapanyagokból

centurioborvacsi_ikonAz éttermek olyan fogásokkal készülnek, amelyekhez az alapanyagokat 30 km-en belül szerzik be, így keresztül-kasul megkóstolhatják a vendégek Magyarország ízeit. A házigazda, Debrecen és környékének gasztronómiai képviselői is bemutatkoznak, többek között a Cut’N’Coffee kávépörkölő szalon, a Nárcisz Birtok sajtmanufaktúra, a tuzséri pálinkafőző manufaktúra, a PM Choco kézműves csokoládé, a Séfakadémia főzőiskola.

Ezenfelül a szervezők a borászatok közül is az izgalmas, karaketeres műhelyeket hívják meg. Ahogy vendégként csatlakozik Hajdú-Bihar büszkesége, a kemencéiről híres Tuba Tanya is a SVÉT rendezvényéhez.

!!! FONTOS !!!
A belépés ingyenes, DE regisztrációhoz kötött. Előzetesen maximum 1500 fő regisztrálására van mód, ezenfelül 500 belépőt a szervezők a helyszínen értékesítenek.

Regisztráció csak itt: www.svet.hu

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Portrépercek: Kozma Szabolcs séf (Mandula)

Az Ízes élet konyhájában gyakran vendégeskednek séfek, Kozma Szabolcs Villányból a Mandula étteremből érkezett a stúdióba, de mielőtt főzni kezdett mesélt a kedvenc baranyai ízeiről, és az is kiderül, miért döntött úgy 11 évesen, hogy szakács lesz.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?