
Spárgázzunk a végtelenségig!
A spárgával pont úgy vagyunk, mint az eperrel: olyan rövid ideig tart az idény, hogy nem győzünk eleget vásárolni belőle, főleg, hogy mindkét tavaszi finomság totálisan megunhatatlan. Ráadásul a spárgát sem lehet sokáig tartogatni, nagyjából a vásárlás napján illik felhasználni, különben nagyon sokat veszíthet élvezeti értékéből. Ilyenkor jó ha van kéznél pár recept, amivel már régóta szemeztünk.
Morzsás spárga
A jelszó: gyorsan, egyszerűen finomat. A morzsás spárga pedig pont ilyen. A roppanósra hagyott zöld spárga nem csak, hogy kimondottan elegánsan mutat a tányéron, akár önmagában vagy köretként, de még egészséges is. Lédús és kiváló éhségűző, klorofillban és C-vitamin hihetetlenül gazdag. Cukrot viszont alig tartalmaz. Hurrá-hurrá!
Spagetti carbonara spárgával és ropogós kolbászchipsszel
Aki az olasz konyha nagy barátja, az nagyon is tudja majd értékelni ezt a fúziós megoldást. Spagetti carbonara szezonra igazítva és magyarítva. Hiszen az eredeti carbonarába való szalonna darabkákat egyszerűen kolbászkarikákkal helyettesítettük, és hogy ne legyen túl tömény megkínáltuk friss spárgával. Fantasztikus trió.
Citromos-petrezselymes fehérspárga főzelék
Extrán friss és üde: a fehér spárgával, petrezselyemmel és a citrommal ez nem is lehetne másképp. Ne feledjük a komplex élményhez a fehér spárgát meg kell szabadítanunk vékony héjától és fás szárától. Ha ezzel megvagyunk már nem sok teendőnk van, hiszen a spárgát agyonfőznünk nem kell.