Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Spárgázzunk a végtelenségig!

A kérdés nem az, hogy angol vagy francia, hanem zöld vagy fehér. Szerencsére nálunk, mindkét változat népszerű, így nem kell egyiket sem nélkülöznünk, ha beüt a szezon.
2015. május 20.

A spárgával pont úgy vagyunk, mint az eperrel: olyan rövid ideig tart az idény, hogy nem győzünk eleget vásárolni belőle, főleg, hogy mindkét tavaszi finomság totálisan megunhatatlan. Ráadásul a spárgát sem lehet sokáig tartogatni, nagyjából a vásárlás napján illik felhasználni, különben nagyon sokat veszíthet élvezeti értékéből. Ilyenkor jó ha van kéznél pár recept, amivel már régóta szemeztünk.

Morzsás spárgaMorzsás spárga

A jelszó: gyorsan, egyszerűen finomat. A morzsás spárga pedig pont ilyen. A roppanósra hagyott zöld spárga nem csak, hogy kimondottan elegánsan mutat a tányéron, akár önmagában vagy köretként, de még egészséges is. Lédús és kiváló éhségűző, klorofillban és C-vitamin hihetetlenül gazdag. Cukrot viszont alig tartalmaz. Hurrá-hurrá!

Spagetti carbonara spárgával és ropogós kolbászchipsszelSpagetti carbonara spárgával és kolbásszal

Aki az olasz konyha nagy barátja, az nagyon is tudja majd értékelni ezt a fúziós megoldást. Spagetti carbonara szezonra igazítva és magyarítva. Hiszen az eredeti carbonarába való szalonna darabkákat egyszerűen kolbászkarikákkal helyettesítettük, és hogy ne legyen túl tömény megkínáltuk friss spárgával. Fantasztikus trió.

Citromos-petrezselymes fehérspárga főzelékCitromossparga_Feri

Extrán friss és üde: a fehér spárgával, petrezselyemmel és a citrommal ez nem is lehetne másképp. Ne feledjük a komplex élményhez a fehér spárgát meg kell szabadítanunk vékony héjától és fás szárától. Ha ezzel megvagyunk már nem sok teendőnk van, hiszen a spárgát agyonfőznünk nem kell.

Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!