Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Sok helyen féláron kapható majd a fagylalt május 8-án! Miért pont akkor? És hova menjünk fagyizni?

2017. April 28.

2013-ban indult útjára a Torkos Csütörtök nyomán az a kezdeményezés, melynek keretein belül megünneplik a kézműves fagylaltokat. Ami nekünk, fagyirajongó vásárlóknak ebből nagy-nagy jó hír, hogy az ország több fagylaltozójában féláron nyalhatjuk a hűsítő finomságokat.

Miért pont május 8.?

Mert ez az év 5. hónapja, római számmal V, ami pont úgy néz ki, mint egy tölcsér. A két gombóc pedig pont olyan, mint egy oldalára fordított 8-as. Ez az ábra lett a kézműves fagyikat és új kreációkat népszerűsítő nap logója is.

A fagyizás mellett a vásárlóknak lehetőségük nyílik hátrányos helyzetű családokkal, gyermekekkel foglalkozó szervezeteket támogatni.

Az eseményhez évről évre több fagylaltozó csatlakozik, fővárosiak és vidékiek egyaránt. A 2017-es fagyinaphoz csatlakozott cukrászdák listája folyamatosan bővül, tavaly is közel 500 bolt kínált végül féláron, vagy egyedi kedvezménnyel fagylaltot.

Idén többek között a fővárosban az ART Cukrászda  (két helyszínen), a BOOM Gelato, Dolce Fantasia Gelateria Italiana (3 helyszínen), a Végvári Cukrászdák (4 helyszínen) adnak különféle kedvezményeket ízletes fagylaltjaikból. Vidéken is számos nagyvárosban (Debrecenben, Miskolcon, Sopronban, Szegeden, Egerben, stb.) is kedvezmények várják a fagyizni vágyókat. Az eseményben résztvevő üzletek listája folyamatosan bővül, így mielőtt útnak indulunk, nézzük meg, hova érdemes betérni egy hűsítő gombócra május 8-án. (a lista itt )

 

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!