
Sajtos makaróni, az amerikai álom
A klasszikus
A Homeroom nevű, oaklandi (Kalinfornia) étterem osztotta meg velünk féltve őrzött sajtos tészta receptjét. Nem kell hozzá más, csak besamel mártás, cheddar és pecorino romano sajt keveréke és egy jó adag frissen főtt tészta. Olyan, mint az összes többi sütőben készült egytálétel, belül krémes, kívül ropogós.
Háromsajtos verzió pankó morzsával
Ez a recept nyerte a San Fransisco-i “Food Fight” versenyt, 2008-ban. Ne tévesszen meg a besamel mártás, hiszen a fehér cheddar, a pecorino romano, az asiago sajtok és panko morzsa keveréke után nem is fogod elhinni, hogy csak egy sajtos tésztát eszel!
Csak egyszerűen
Ez a recept azért került be az öt legjobb közé, hogy felhívjuk a figyelmet az alapvető és leglényegesebb trükkökre. Először is ne főzd szét a tésztát, majd alaposan öblítsd le, különben ragacsos lesz. Gondoskodj róla, hogy a krém extra sajtos és krémes legyen. A tetejét szórd meg -panko vagy zsemle morzsával, majd süsd meg. Ez az igazi és a legfinomabb sajtos makaróni!
Vegán sajtos makaróni
Elkészíteni a sajtos makaróni vegán változatát, aminek a két fő összetevője a sajt és a tej, elég nagy kihívás. Ebben a receptben kókusztejet, élesztőt, szójatejet, dijoni mustárt és diót kererünk össze, így senkinek nem fog hiányozni a sajt az ételről. Tegyünk bele karamellizált hagymát, brokkolit és karfiolt.
Forrás: www.chowhound.com