Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Quinoa, 5 módon

2016. szeptember 15.

A quinoa az egyik legnépszerűbb gabona, amit nagyon gyorsan meg tudunk főzni. Mindig finom és friss, textúráját tekintve hasonlít a kuszkuszra. Tele van fehérjével, és sok egyéb tápanyaggal. Jöjjön 5 könnyű módja annak, hogy a quinoa minél inkább a táplálkozásunk részévé váljon.

1. Csak egyszerűen. A quinoának nagyszerű, diós íze van, kevesebb, mint 20 perc alatt megfő, így kitűnő alternatívája lehet a rizsnek vagy a tésztának, köretként.

2. Töltsük zöldségekbe! A quinoából szuper töltelék készíthető. Készítsük belőle töltött sütőtököt, töltött paprikát, de gombafejekbe és cukkínibe töltve is nagyon finom.

3. Helyettesítsük vele más gabonákat! A quinoa texturája főzés után nagyon hasonlít a bulgurra és a kuszkuszra. Próbáljuk ki a quinoa tabulét!

4. Készítsünk belőle salátát! Kitűnő alapját képezheti egy gyors és egészséges salátának. Adjunk hozzá különböző zöldségeket vagy gyümölcsöket.

5. Reggelire. Magas fehérjetartalma és rövid főzési ideje miatt fantasztikus ötlet reggelire is. Próbáljuk ki egy kis juharsziruppal, és maréknyi diófélével, vagy tegyünk rá egy tükörtojást!

 

Forrás: thekitchn.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Quinoa saláta sült karfiollal, grillezett csirkemell

Quinoa saláta sült karfiollal, grillezett csirkemell

Egészséges és diétás saláta csirkével és karfiollal.
Quinoa tabbouleh (gluténmentes)

Quinoa tabbouleh (gluténmentes)

Ez az üdítő petrezselyemsaláta hagyományosan bulgurból, azaz búzatöretből készül, de abból olyan kevés kell belőle, hogy tulajdonképpen bármilyen semlegesebb, lágyabb ízű gabonával helyettesíthető. Én most quinoával készítem, de pergősre főzött kölessel is nagyon finom.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.