Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Piacos sorozatunk első része: Los Angeles

Marton Adrienn élménybeszámolója
2016. augusztus 7.

Los Angelesben, az iskolában néhány délelőttünk alapanyag beszerzéssel telt. Ilyenkor a Santa Monica Farmers’ Market-be látogattunk el, amely a város szívében található.  Lenyűgöző élmény volt minden egyes alkalom. Itt tényleg minden kapható, ami zöldség, gyümölcs vagy mag, emellett termelői mézek és lekvárok sora várja a látogatókat, több kilométeren át, ameddig csak a szem ellát. Mindent meg lehetett kóstolni,érinteni, szaglászni, ami kimondottan fontos szempont egy-egy hozzávaló kiválasztásánál. Életem legfinomabb eprét ettem ott, méghozzá a Harry’s Berries nevű termelőnél. Még sosem kóstoltam olyan édes, és lédús epret azelőtt. Megkérdeztem a titkukat: minden egyes eperszemet nádcukorral injektálnak mikor még éretlenek, így lesz ilyen döbbenetesen finom a végeredmény.

Piac és bevásárlás 1

 

 

 

 

 

 

 

A zöldséges szekcióban karfiolokból például hatalmas a választék. Méregzöld, lila és sárga karfiolt is lehet kapni, ráadásul a legtöbb zöldség bébi verzióját is megtaláltuk. Bébi cukkini, bébi padlizsán – ezek mind-mind sokkal szofisztikáltabbá tudják tenni az ételt és a tálalást is.

Piac és bevásárlás 5

A tengeri ételeket a Santa Monica Seafood Market-en szereztük be, ez a piac szintén elképesztő választékkal rendelkezett. Los Angelesben, igazi kikötőváros lévén, rengeteg halfajtát vásárolhat az ember, volt nem egy olyan, amit akkor láttam életemben először. Lazac, királyrák, garnéla, tengeri sünök a végtelenségig – minden különlegesség megtalálható.

Utolsó állomásként egy szintén óriási méretű ázsiai boltot jártunk be rendszeresen, ahol a fűszerektől, a szószokon át a tésztákig és desszertekig minden kapható. Csak tésztából 20 sornyi kínálat sorakozott a polcokon. Koreai, kínai, japán, vietnámi különlegességek. Imádom az ázsiai konyhát, így sokszor képes voltam akár egy napot is eltölteni a hozzávalók kiválogatásával.

Piac és bevásárlás 2

Mivel az iskolában megszoktam, hogy minden főzést egy körültekintő bevásárló körút előz meg, így itthon is rendszeresen járok piacokra. A legtöbb alapanyagot magyar termelőktől szerzem be, nekem ez szívügyem. Maximálisan támogatom a hazai termelőket, a külföldi import árukkal szemben. Ég és föld a különbség egy lédús magyar és egy külföldről behozott, ízetlen paradicsom között. Arról nem is beszélve, hogy a termelők az időjárással és a kártevőkkel folytatnak ádáz harcot annak érdekében, hogy végül a legjobb termés kerülhessen ki a földjükről. Ez számomra példaértékű és tiszteletreméltó dolog.

Piac és bevásárlás 4

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

A francia piac a valóságban

A francia piac a valóságban

Párizsban piacra járni sikkes dolog. Az ételtudatos franciának az utcai piac az első számú alapanyag-beszerző helye – minderről csakis egy párizsit kérdezhettünk.
Bevásároltunk egy angol piacon, nem is akármelyiken

Bevásároltunk egy angol piacon, nem is akármelyiken

Reggeli egyenesen a piacról az angliai Bathban. A dél-nyugat angliai kis városkában sajnos nincsen állandó piac, viszont minden szombaton megrendezik a Farmers Marketet. Ez volt Anglia első termelői piaca, ami 1997 óta a mai napig hatalmas népszerűségnek örvend.
Termelői Piac, Őriszentpéter

Termelői Piac, Őriszentpéter

2015. október 31.
Ha az őszi szünetben az Őrségben járunk, mindenképpen menjünk el a szokásos szombati piacra.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?