Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Pezsgő jégkocka formában

Így várd majd a vendégeket!
2016. november 19.

Messze még az újév, de ezt a tippet már most érdemes megjegyezned.

Nyakunkon van a december, vele együtt pedig az év végi 2 legfontosabb ünnepünk: a karácsony és a szilveszter. Minden vendéged – és Te is – pompás ételekre és remek italokra számít majd, amit a fenyőfa vagy a szerpentinfelhők alatt elfogyaszthat. A most következő egyszerű trükknek köszönhetően az italok elkészítése leegyszerűsödik, emellett pedig mókásabbá válik.

Készíts pezsgőjégkockákat, és könnyítsd meg a buborékos-alkoholos nedű tálalását. Elkészítése nem igényel semmilyen konyhai jártasságot: tölts fel pezsgővel egy jégkockatartót, tedd be a fagyasztóba és várd meg, míg megfagynak a kis kockácskák. Ha kész, tedd őket pezsgőspoharakba, önts rájuk narancslevet (vagy bármilyen gyümölcslevet), és fogyaszd el.

Ha nem tudsz megálljt parancsolni a kreativitásodnak, fagyassz a pezsgőkbe gyümölcsöt is. Így sem elég szuperek a kockák? Akkor ne kockákat csinálj, hanem szerezz be különböző formájú jégkockatartókat – szívecskéset, virágosat, félköröset, stb. – hogy megszabadulj a konvencióktól. Ha pedig ünnephez illő szeretnél lenni, akkor keress karácsonyos témájú tartókat.

 

Forrás: www.delish.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Gyári zöldség helyett egészség (x)

Gyári zöldség helyett egészség (x)

Honnan tudhatjuk, hogy a zöldség, a gyümölcs, amit éppen megvásárolunk, honnan származik? Hogyan juthatunk hozzá megbízható kistermelőktől származó vegyszermentes gyümölcshöz? Egy szegedi start up, a Zöldségkosár.hu négy magyar városban forgalmaz biozöldséget és gyümölcsöt alternatív elosztói hálózaton keresztül.
Most akkor együnk halat vagy ne?

Most akkor együnk halat vagy ne?

A válasz nem is olyan egyszerű, hiszen vagy azt halljuk, hogy a hal milyen egészséges és többet kellene fogyasztanunk, vagy azt, hogy a hal gyakran különféle toxikus anyagokkal szennyezett, ezért nem szabad túl sokat enni belőle. Mi pedig csak kapkodjuk a fejünket, hogy akkor most együnk halat vagy ne?
Van-e élet a tejen és a tojáson túl?

Van-e élet a tejen és a tojáson túl?

Hihetetlennek tűnik, de szinte mindent - még a rántottát és a tartár mártást is - el lehet készíteni tej és tojás nélkül. A madártejen persze még dolgozni kell egy kicsit.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!