
Őrületesen illatozó gombás ételek
Vajban pirított csiperkeleves kakukkfüves csirkemellnokedlivel
Egy igazi nagyágyúval indíthatjuk a vasárnapi ebédet, ha ezt az illatozó gombalevest választjuk. A krémleves a szokásos módon készül: az alaplé, a kakukkfű és vaj teszik a dolgukat. A főszereplő ennél a fogásnál nem is annyira a leves, mint inkább a levesbetét: könnyed, tejszínnel készült csirkemell galuska.
Karintiai tavi pisztráng, lencsével és rókagombával
Karintiában igazán tudják, hogy milyen a jó étel: egyszerű, egészséges és nagyon, de nagyon finom. Ilyen ez a pisztrángos fogás is, mely Omega-3 zsírsavakban gazdag, elkészítése pedig nem igényel hosszas előkészületet. A rókagombás köret igazán jó kiegészítője.
Shiitake gombás szendvicskrém
Csisztu Zsuzsa imádja a gombát, gyakran készíti mindenféle formában, de a nagy családi kedvenc egyértelműen ez a shiitake gombás szendvicskrém. Nem csak istenien finom, de egészséges is, hiszen a shiitake köztudottan immunerősítő hatású, a szendvicskrém alapja pedig a fonnyasztott medvehagyma. Ez végképp meggyőzheti a kétkedő egészségtudatosokat is.
Nyárson sült csirkemáj és gomba
Amennyire minimálnak tűnik első pillantásra ez a kerti partis nyárs, annyira meglepődünk majd, ha megkapja a perui pácot. Hiszen Peruban semmi sem íztelen, hála a chilipasztának, római köménynek, vörösborecetnek, fokhagymának. Paprikakrémmel és mangosalátával az igazi!
Lassqan sült oldalas vargányás rizottóval
Az egyik legcsodálatosabb dolog, ami a gombával történhet, az a rizottó. A jó rizottó elkészítése időigényes, ezt mindenki tudja, de amíg készül a rizottónk, addig sem kell unatkoznunk, hiszen figyelhetjük, ahogyan szépen lassan puhul a pecsenyénk a sütőben. Olasz-magyar csúcstalálkozó a konyhába!