Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Őrületesen illatozó gombás ételek

Nincs is annál jobb, mint mikor egy kiadós esőt követően az egész család az erdőt járja gomba után kutatva. A legjobb, ha viszünk magunkkal valakit, aki jártas a gombászásban vagy legalább egy gombahatározót. Persze ezzel együtt is kötelező a bevizsgálás.
2015. november 25.

Vajban pirított csiperkeleves kakukkfüves csirkemellnokedlivel06.22 Vajban pirított csiperkeleves, kakukkfüves csirkemellnokedlivel

Egy igazi nagyágyúval indíthatjuk a vasárnapi ebédet, ha ezt az illatozó gombalevest választjuk. A krémleves a szokásos módon készül: az alaplé, a kakukkfű és vaj teszik a dolgukat. A főszereplő ennél a fogásnál nem is annyira a leves, mint inkább a levesbetét: könnyed, tejszínnel készült csirkemell galuska.

Karintiai tavi pisztráng, lencsével és rókagombávalTavi pisztráng©Johannes Puch_Kärnten Werbung_Nockberge

Karintiában igazán tudják, hogy milyen a jó étel: egyszerű, egészséges és nagyon, de nagyon finom. Ilyen ez a pisztrángos fogás is, mely Omega-3 zsírsavakban gazdag, elkészítése pedig nem igényel hosszas előkészületet.  A rókagombás köret igazán jó kiegészítője.

Shiitake gombás szendvicskrémcsisztu

Csisztu Zsuzsa imádja a gombát, gyakran készíti mindenféle formában, de a nagy családi kedvenc egyértelműen ez a shiitake gombás szendvicskrém. Nem csak istenien finom, de egészséges is, hiszen a shiitake köztudottan immunerősítő hatású, a szendvicskrém alapja pedig a fonnyasztott medvehagyma. Ez végképp meggyőzheti a kétkedő egészségtudatosokat is.

Nyárson sült csirkemáj és gomba05.26 Nyárson sült csirkemáj és gomba + Csípős mangósaláta

Amennyire minimálnak tűnik első pillantásra ez a kerti partis nyárs, annyira meglepődünk majd, ha megkapja a perui pácot. Hiszen Peruban semmi sem íztelen, hála a chilipasztának, római köménynek, vörösborecetnek, fokhagymának. Paprikakrémmel és mangosalátával az igazi!

Lassqan sült oldalas vargányás rizottóval05.05 Lassan sült oldalas vargányás rizottóval

Az egyik legcsodálatosabb dolog, ami a gombával történhet, az a rizottó. A jó rizottó elkészítése időigényes, ezt mindenki tudja, de amíg készül a rizottónk, addig sem kell unatkoznunk, hiszen figyelhetjük, ahogyan szépen lassan puhul a pecsenyénk a sütőben. Olasz-magyar csúcstalálkozó a konyhába!

 

 

 

Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.