Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Olasz képeslapok

Olaszországban az is jó, hogy akármikor meg tudsz éhezni, és pont annyiszor tudsz soha-nem-volt-ilyen-jó-t enni. Io Mangio, tu mangi. L’amore mio. Reggel-délben-este. Merthogy Olaszországban lenni is, enni is jó.
2015. augusztus 23.

olasz_BA_3Meg az is jó, hogy a tészta sem nem túlfőzött, sem nem kemény. És hogy a legegyszerűbb paradicsomszósz is randira visz. Ha fiú vagy, azt érzed, megérte tegnap virágot hozni, mert Monica Bellucci a konyhában is külonleges. Csak neked.

Az életeddel is játszololasz_BA_2

Ha parmezánt is szeretnél – amiből igazan igazit csak itt lehet enni -, nem ehetsz kagylós tésztat. Odavagyok érte, ha a pincér olaszos közvetlenséggel utasít, hogy “Don’t put Parmezan on that pasta because I kill you”.

olasz_BA_4Szabad a szénhidrát

Vacsorara: szénhidrat es alkohol – amúgy igazán tudatosan, Norbi módra. Pedig itt még ezt is lehet, Olaszorszag az egyetlen hely, ahol ez engedhető. Hatékonyabb mint egy léböjt kúra es mennyivel jobb.

Mi kellhet még?

olasz_BA_5Tészták, borok, napsütes, kellemes nyári szellő, tengerpart, romantika. Olaszországban mondom, élet van. Ráadásul erőlködés nélkül, reflexből.

olasz_BA_6

Kezdhetjük elölről?

És aztán másnap újrakezdődik minden csoda. Az istenek megengedték, hogy másnap ugyanúgy élj. Hogy élj. Folyamatos jelenidőben történnek a dolgok, amitől intenzívebbé válik minden, ami az érzékszerveinkre hat.

 

 

 

 

 

 

Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!