Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

Odakozmált az étel? Ez a két egyszerű összetevő felveszi a harcot a legmakacsabb szennyeződésekkel is!

2019. március 29.

Elég egy kis figyelmetlenség, és máris égett szagban úszik a konyha. Ha a főztünk úgyis menthetetlen, a lábasunk ne legyen az! Természetes módszerekkel szép tisztára varázsolhatjuk, ráadásul az ehhez szükséges hozzávalók minden háztartásban megtalálhatóak.

 

1.Töltsünk az edénybe annyi vizet, amennyi ellepi az alját, majd töltsünk bele egy csésze ecetet is.

2.Forraljuk fel a folyadékot, ha felforrt, öntsük ki, de ne hagyjuk kihűlni az edényt.

3.Szórjunk pár evőkanálnyi sütőport az edény aljára. Ha maradt benne egy kevés ecet, sisteregni és habzani kezd majd, ezért a legjobb ezt a lépést a mosogatóban megtenni.

4.Van aki arra esküszik, hogy ilyenkor adjunk egy kevés vizet a sütőporhoz, majd az így keletkezett krémet kenjük egyenletesen szét az égett részen.

5.Az előző lépést ki is hagyhatjuk, és megragadva egy dörzsi szivacsot, nekieshetünk a felületnek. Az égett ételmaradék könnyebben és 100%-osan fel fog jönni az edény aljáról.

6.Alapos öblítéssel fejezzük be a műveletet.

 

Forrás: Reader’s Digest

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!