
A 3 legfinomabb rizses étel a nagyvilágból
Rizs mindig van a spájzban, talán nem túlzás, ha azt állítjuk, hogy a világ minden táján. Nálunk legtöbbször sima petrezselymes köret lesz belőle. De tudnunk kell: a rizsből csodálatos ételek készülhetnek. Mi most a világ távoli nemzeteitől kértünk tippeket.
2016. április 1.
Szusirizs és szójás lazac
A japánok rizsőrültek, ők igazán tudják, milyen az minden nap rizst enni. Az igazi, ragacsos szusirizs elkészítse igényel ugyan némi odafigyelést. Ehetjük csak úgy köretnek, mint ebben a receptben szójában pácolt lazaccal, vagy tekerhetünk belőle szusit, makit.
Bibimbap, koreai rizses egytálétel
Egy újabb távol-keleti gyöngyszem: sok-sok zöldséggel és darált marhahússal. Egészséges, kiadós, laktató és nagyon színes. Akár vendégvárónak is bevethetjük egy tematikus estére.
Fűszeres, pirított magvas rizspiláf
Ez a fűszeres fogás is keletről való, csak közelebbről: perzsa ihletésű rizses egytálétel. Pirított magvakkal, gánátalmával, mazsolával és friss zöldfűszerekkel, ahogy Mautner Zssófi is szereti.
Megosztom barátaimmal