Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

Nincs hely a konyhádban? Lassan itt a tavaszi rendszerezés ideje!

2019. február 26.

Valljuk be, a konyha a tárgyak felhalmozása szempontjából bizony fekete lyuk, legalábbis azoknál, akik hajlamosak gyűjtögetni, és nem szabadulnak meg rögtön a számukra már felesleges dolgoktól. Egy idő után viszont elérkezik az a pont, amikor erőt kell vennünk magunkon, és szelektálásba kell fognunk, erre épp jó idő a tél vége és a tavasz kezdete. Nézzük, melyek azok a tárgyak, amelyekből indokolatlanul sok szokott összegyűlni a konyhában.

 

1. Ki sem nyitott szakácskönyvek

Nem azt mondjuk, hogy kedvenc szamárfülesre használt szakácskönyvünket hajítsuk ki, hanem azt az ajándékba kapott példányt, amibe még bele sem lapoztunk, pedig már jó pár éve ott porosodik a polcon. A továbbadásra az antikvárium vagy az online piactér is megoldás lehet, de létezik még egy szuper ötlet: sütizéssel egybekötött szakácskönyv cserebere a barátokkal.

 

2. Régi konyharuhák

Vettünk pár konyharuhát, rendben. De mi a helyzet a régiekkel? Ha ugyanúgy a konyhában maradnak a kitisztíthatatlan és feslett darabok, sosem fogjuk be az újakat. A menthetetleneket dobjuk a kukába, a többit fokozzuk le rongy státuszra – takarításra még pont jók lesznek –, a nagyobbakat pedig el is ajándékozhatjuk, állatmenhelyeken sokszor van szükség hasonlókra.

 

3. Ételtároló dobozok

Szinte mindenkinél sorakoznak a kamrában olyan ételtartó dobozok, amelyek teteje vagy alja hiányzik, anyaguk foltos, esetleg eldeformálódott. Semmi értelme sincs ezeket őrizgetni a konyhában, olcsón beszerezhetünk hibátlan, szép és praktikus darabokat. Kidobni nem feltétlenül szükséges az elhasznált dobozokat, festékek kikeveréséhez vagy kisebb szerszámok tárolásához még jó szolgálatot tehetnek.

 

4. Házhozszállító cégek menükártyái

Minden megtalálható az interneten, ne halmozzuk fel a postaládába dobált szórólapokat! Ráadásul az internetes étlapok naprakészek, a fél évvel ezelőtti menükártya pedig valószínűleg már nem.

 

5. Bevásárló- és egyéb zacskók

A műanyagzacskó egészen addig hasznos, amíg össze nem gyűlik belőle annyi, amivel már nem tudunk mit kezdeni. Használjuk el szemeteszsáknak, utazáskor csomagoljuk bele cipőinket, vagy gyűjtsük ebbe a kutyasétáltatás közben keletkező „hulladékot”. És egyáltalán: próbáljuk a nem lebomló zacskókat, tasakokat nagy ívben elkerülni, óvjuk környezetünket.

 

6. Evőpálcikák és műanyag evőeszközök

Ha gyakran rendelünk ételt, bizonyára jó sok műanyag evőeszköz és pálcika foglalja a helyet a konyhánkban. Vessük be a következő kerti partin, ezután pedig ahol csak lehet, válasszuk a „nem kérek” opciót.

 

Forrás: the kitchn

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!