Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

Mozogjunk többet napközben!

2019. február 27.

A szakértők szerint testi, lelki és szellemi egészségünk megőrzése érdekében napi 10 000 lépést kellene gyalog megtennünk. Első hallásra rengetegnek tűnhet, de pár egyszerű életmódbeli változtatással gyorsan összejön ez a szám. Alakítsuk úgy a napi rutinunkat, hogy még egy elfoglaltabb időszakban se kelljen lemondanunk a gyaloglásról! Mutatunk pár egyszerű ötletet, hogy miként köthetjük össze a kellemeset a hasznossal, ezeket megfogadva úgy mozoghatunk „észrevétlenül”, hogy közben a napi teendőinkkel sem maradunk el. Jön a tavasz, ideje formába lendülni!

 

Vásároljunk be a közelben

Ha a lakhelyünk közelében található jól felszerelt sarki kisbolt, zöldséges vagy húsbolt, látogassuk meg időnként. Persze egyszerűbbnek tűnhet elautózni a nagy bevásárlóközpontba a város szélére, de egyrészt rettenetesen időigényes, másrészt az sem árt, ha támogatjuk a helyi kisvállalkozásokat. Nagybevásárlásra jó megoldás a szupermarket, de 10 dkg sonkáért és 4 zsemléért igazán nem érdemes volán mögé ülni.

 

Parkoljunk le messzebb

Csábító lehet a célhoz lehető legközelebbi parkolóhelyre beállni, most azonban vegyünk egy nagy levegőt, és ne vadásszuk le legközelebb eső szabad helyet. Álljunk meg messzebb, és sétáljunk egyet a célpontunk felé.

 

Lépcsőzzünk lift helyett

Az örök klasszikus, amit mindenki ismer, mégis általában óriási a tumultus a liftben, a lépcsőházak pedig konganak az ürességtől. Ha ülőmunkát végzünk, különösen fontos, hogy napi szinten lépcsőzzünk az irodaházban, a testmozgás remekül beindítja a vérkeringésünket.

 

Mozogjunk az ebédszünetben

15 perc séta még egy rövidebb ebédszünetbe is belefér. Töltsük sétával a Facebook nézegetése helyett, ki is kapcsolódunk, illetve fel is frissülünk a munka folytatása előtt.

 

Apró szünetek napközben

Minden óra utolsó két percében álljunk fel, nyújtózzunk ki, és sétáljunk egy kört. Beindul a vérkeringésünk, valamint éberebbé is válunk.

 

Szálljunk le a buszról hamarabb

Ha tömegközlekedéssel járunk be dolgozni, szálljunk le 1-2 megállóval korábban. Néha egész egyszerűen felüdülés lemenekülni a különösen tömött reggeli buszról, a délutáni séta alkalmával pedig kiszellőztethetjük a fejünket.

 

Hosszú telefonbeszélgetések

Mindannyiunknak van olyan ismerőse vagy rokona, aki szeret sokat beszélni telefonon. Ha a hosszúra nyúlt társalgás közben sétálgatunk, azzal is összejöhet jó pár plusz lépés.

 

Forrás: popsugar

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Miért nem elég csak többet mozogni ahhoz, hogy fogyni tudjunk?

Miért nem elég csak többet mozogni ahhoz, hogy fogyni tudjunk?

Gökler Kriszti fitness blogger ad választ a kérdésre
Így dolgozzuk le hatásosan a testzsírt

Így dolgozzuk le hatásosan a testzsírt

Vagyis, mi a titka a fenntartható fogyásnak?
Ezt idd, ha számít a testsúlyod

Ezt idd, ha számít a testsúlyod

Ráadásul garantáltan megiszod a napi 2-3 liternyi vízszükségletet

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!