Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

Mitől lesz igazán puha és omlós a sült csirke? Jamie Oliver elárulja a titkot.

2019. február 12.

Az igazán finom sült csirke elkészítése nem is olyan egyszerű feladat, hiszen a húst nagyon könnyen ki lehet szárítani. Számos tanácsot lehet olvasni a témában, és tudjuk, mindenki másra esküszik. Igazságot tenni nem szeretnénk – főleg, hogy sok jó módszer létezik –, viszont megosztunk veletek még egy szuper ötletet, ezúttal Jamie Olivertől.

 

A sztárséf trükkje egyáltalán nem bonyolult, tejet használ. Az abban rejlő kalcium ugyanis beindítja a csirkében található egyik enzim működését, ettől pedig a hús sokkal puhább lesz. Mivel csak a kalciumra van szükségünk a tejből, például a kókusztej is megfelel a célnak, nem muszáj tehát feltétlenül tehéntejet használnunk. Kecsketej vagy kalciumban bővelkedő egyéb növényi tejek szintén szóba jöhetnek. Ráadásul a tej krémes szósszá válik sülés közben, így még szaftosabb lesz a csirkénk.

 

Jamie Oliver receptje nem igényel profi konyhai hátteret, ezért is szeretjük annyira. Lássuk, hogyan készül! Először befűszerezzük a csirkét, majd fogjuk a legnagyobb serpenyőnket, és felhevített zsiradékon elkezdjük a húst pirítani. Igen, az egész csirkét, és igen, a tűzhelyen! Amikor kívül már szép aranyszínű, akkor tesszük csak be a sütőbe fahéjjal, zsályával, citromhéjjal, fokhagymával és egy jó fél liter tejjel együtt. Másfél órán át sütjük, a tejes-fűszeres keverékkel pedig időnként meglocsoljuk. Jamie ajánlása szerint tört krumplival vagy spenótkörettel a legfinomabb, de ez persze már ízlés kérdése.

 

Forrás: Reader’s Digest

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Csirke módi

Csirke módi

Jó fűszerezéssel egyáltalán nem unalmas a csirkemell.
Hogy csinálja Jamie?

Hogy csinálja Jamie?

Ha bevalljuk, ha nem, de túl a szimpatikus és vonzó színtéren, ami egy étteremben való sündörgést jelenti, mindig is kíváncsiak voltunk arra, hogy egyrészt miként lehet betörni a piacra, másrészt hogy mennyit lehet vele keresni. Nincs is jobb alany erre Jamie-nél - vajon hogy csinálta ő?

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!