Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Mit főzzünk egy nagy társaságnak?

Íme néhány előétel, főétel és desszert tipp
2016. november 15.

Ha több embert várunk vendégségbe, sokszor csak a hagyományos egytálételek, gulyások vagy tésztafélék jutnak eszünkbe. És míg a legtöbb recept csak négy főre a szól, a duplázás nem mindig olyan egyszerű. A GoodFood csapata most ehhez nyújt segítséget.

Az előétel

Ha egyszerre nagy társaságot kell jóllakatnunk, akkor a legjobb, ha büféjellegű ételekkel készülünk. Ez több szempontból is előnyös választás lehet. Egyrészt nem kell nagy asztalt vásárolni, amit mindenki körbeülhet, nem kell kínálgatni, másrészt mindenki annyit vesz az ételekből, amennyit szeretne, sőt a mosogatás egy jó részét is megspórolhatjuk.

 Mit ajánlunk novemberben?

– Jane Hornby vidám partifogásait: Például: Fűszeres garnéla korianderes majonézzel, Sajtos & jalapeñós falatkák, Klasszikus  paradicsom salsa és Almás mentás mojito

– Klasszikus kedvenceket izgalmas hozzávalókkal: Például: Meleg saláta grillezett lazaccal és pancettával

059_goodfood1611_1_hetvegere1

 Receptek a GoodFood magazin novemberi számának 60. illetve 73. oldalán.

 A főétel

Egy vendéglátás mindig külön előkészületeket igényel. Ha pedig sok emberre kell főznünk, még fontosabb, hogy előre megtervezzük a menüt. Így a háziasszonynak sem kell az egész estét a konyhában töltenie. A GoodFood magazinban mindig külön figyelmet fordítunk arra, hogy olyan menüket mutassunk be az olvasóknak, melyek nemcsak izgalmasak, hanem viszonylag kis erőfeszítéssel elkészíthetők. Emellett számos tippet adunk arra is, hogy az adott menüt milyen sorrendben érdemes elkészíteni – így a leghasznosabban használhatjuk ki a rendelkezésünkre álló időt.

 Mit ajánlunk novemberben?

 – Kínai menüt házilag! Például: Ünnepi ötfűszeres sült csirke, Sertéshús sanghaj módra, Pirított rizs tojással és gyömbérrel, Brokkoli chilivel és ropogós fokhagymával

– Rick Stein őszi menüjét: Fácán whiskyvel és erdei gombával, Paszternákpüré és Párolt kelkáposzta

– Hagyományos ételeket modern köntösben: Például: Lassan sült sertéshús édesköménnyel és párolt fehér babbal

– Melengető fogásokat hideg estékre: Sült bab kolbásszal és héjában sült krumplival

071_goodfood1611_1_hetvegere1

Receptek a GoodFood magazin novemberi számának 48., 65-67., 69. és 71. oldalán

 A desszert

Az édesség semmiképpen nem hiányozhat az asztalról akár az a célunk, hogy valami lenyűgöző desszerttel kápráztassuk el a vendégeinket, akár valami jól könnyen összedobható fagylaltkelyhet választunk. Egy tortát sütni, igaz, kissé időigényes, de több szeletre vághatjuk, így akár 10 embert is megkínálhatunk belőle, és garantáltan elkápráztatjuk az asztaltársaságot. Akkor sincs szégyenkeznivalónk azonban, ha valami jól ismert receptet választunk. Csak tegyünk bele valami izgalmas ízt, máris feldobhatjuk a régi kedvenceket.

Mit ajánlunk novemberben?

 – A legegyszerűbb választás: Csokoládés muffin mályvacukorral

– Amit a legkönnyebb összeállítani: Paradiós banános fagylaltkehely

– A szemet is gyönyörködető befejést: Habcsóktorta szederrel és pirított zabpehellyel

– A szezonális kedvencet: Minden idők legjobb sütőtökös pitéje

001_goodfood1611_1_cover

Receptek a GoodFood magazin novemberi számának 51., 54., 63., és 74. oldalán

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

DESSZERTEK, az exkluzív GoodFood kollekció legújabb tagja (x)

DESSZERTEK, az exkluzív GoodFood kollekció legújabb tagja (x)

Ezzel a címmel jelent meg az exkluzív GoodFood kollekció harmadik darabja, ezúttal telis-tele finom sütemények receptjeivel.
A gluténmentes tészta főzésének titkai

A gluténmentes tészta főzésének titkai

Méregdrága és még rossz is: ragacsos, szétfőtt és íztelen tud lenni egy gluténmentes tészta, ha nem figyelünk rá, hogyan főzzük ki. Ám ha az alábbi – egyébként cseppet sem bonyolult – tippeket megfogadjuk, valóban finom lesz az eredmény.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!