
Mit főzzünk egy nagy társaságnak?
Ha több embert várunk vendégségbe, sokszor csak a hagyományos egytálételek, gulyások vagy tésztafélék jutnak eszünkbe. És míg a legtöbb recept csak négy főre a szól, a duplázás nem mindig olyan egyszerű. A GoodFood csapata most ehhez nyújt segítséget.
Az előétel
Ha egyszerre nagy társaságot kell jóllakatnunk, akkor a legjobb, ha büféjellegű ételekkel készülünk. Ez több szempontból is előnyös választás lehet. Egyrészt nem kell nagy asztalt vásárolni, amit mindenki körbeülhet, nem kell kínálgatni, másrészt mindenki annyit vesz az ételekből, amennyit szeretne, sőt a mosogatás egy jó részét is megspórolhatjuk.
Mit ajánlunk novemberben?
– Jane Hornby vidám partifogásait: Például: Fűszeres garnéla korianderes majonézzel, Sajtos & jalapeñós falatkák, Klasszikus paradicsom salsa és Almás mentás mojito
– Klasszikus kedvenceket izgalmas hozzávalókkal: Például: Meleg saláta grillezett lazaccal és pancettával
Receptek a GoodFood magazin novemberi számának 60. illetve 73. oldalán.
A főétel
Egy vendéglátás mindig külön előkészületeket igényel. Ha pedig sok emberre kell főznünk, még fontosabb, hogy előre megtervezzük a menüt. Így a háziasszonynak sem kell az egész estét a konyhában töltenie. A GoodFood magazinban mindig külön figyelmet fordítunk arra, hogy olyan menüket mutassunk be az olvasóknak, melyek nemcsak izgalmasak, hanem viszonylag kis erőfeszítéssel elkészíthetők. Emellett számos tippet adunk arra is, hogy az adott menüt milyen sorrendben érdemes elkészíteni – így a leghasznosabban használhatjuk ki a rendelkezésünkre álló időt.
Mit ajánlunk novemberben?
– Kínai menüt házilag! Például: Ünnepi ötfűszeres sült csirke, Sertéshús sanghaj módra, Pirított rizs tojással és gyömbérrel, Brokkoli chilivel és ropogós fokhagymával
– Rick Stein őszi menüjét: Fácán whiskyvel és erdei gombával, Paszternákpüré és Párolt kelkáposzta
– Hagyományos ételeket modern köntösben: Például: Lassan sült sertéshús édesköménnyel és párolt fehér babbal
– Melengető fogásokat hideg estékre: Sült bab kolbásszal és héjában sült krumplival
Receptek a GoodFood magazin novemberi számának 48., 65-67., 69. és 71. oldalán
A desszert
Az édesség semmiképpen nem hiányozhat az asztalról akár az a célunk, hogy valami lenyűgöző desszerttel kápráztassuk el a vendégeinket, akár valami jól könnyen összedobható fagylaltkelyhet választunk. Egy tortát sütni, igaz, kissé időigényes, de több szeletre vághatjuk, így akár 10 embert is megkínálhatunk belőle, és garantáltan elkápráztatjuk az asztaltársaságot. Akkor sincs szégyenkeznivalónk azonban, ha valami jól ismert receptet választunk. Csak tegyünk bele valami izgalmas ízt, máris feldobhatjuk a régi kedvenceket.
Mit ajánlunk novemberben?
– A legegyszerűbb választás: Csokoládés muffin mályvacukorral
– Amit a legkönnyebb összeállítani: Paradiós banános fagylaltkehely
– A szemet is gyönyörködető befejést: Habcsóktorta szederrel és pirított zabpehellyel
– A szezonális kedvencet: Minden idők legjobb sütőtökös pitéje
Receptek a GoodFood magazin novemberi számának 51., 54., 63., és 74. oldalán