Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Mit csináljak újkrumpliból? Mi megmondjuk! 3 szuper nyári recept

Hiszen már annyira vártuk a pillanatot, hogy feltűnjenek a piacon a helyes kis újkrumplik. És most, hogy itt vannak tömegesen, kellene pár recept a petrezselymes, szuper klasszikuson túl. Mi összegyűjtöttünk három ilyet, ami tutira mindenkinek bejön.
2016. május 27.

Ha beszereztük, és már a kosarunkban figyelnek az újkrumplik, elkezdhetünk álmodozni, tervezgetni, mihez kezdünk majd egymással, ha hazaértünk. Az elkészítéstől függően kezdhetünk pucolással, ami elég macerás tud lenni. Bő vízben áztassuk és ha tepsiben sült verziót választjuk itt meg is állhatunk. Ha azonban szeretnénk a vékony héjától is megszabadulni, akkor az alábbi receptúrákat javasoljuk lekövetni:

Zöldborsós újkrumpli

Fantasztikus színvilág, ami annak köszönhető, hogy ebben a fogásban minden benne van, ami a kora nyári piacokon fellelhető: újkrumpli, zsenge zöldborsó, hónapos retek és persze friss petrezselyem is. Vigyázat, ennél egyszerűbben, és gyorsabban elkészíthető köretet nemigen találunk!

Klasszikus töltött paprika petrezselymes újburgonyávalTöltött paprika petrezselymes burgonyával

Őrületes illatokra készüljünk, hiszen a friss paprika, a zöldfűszerek és az újkrumpli kitesznek magukért. Ahogy Zsófitól megszokhattuk, pici csavart visz a klasszikus receptbe: a krumplit mentával dobja fel.

Grillezett csirkemell fűszeres-szezámmagos újburgonyával

Fűszeres, illatozó, tepsis egytálétel. Tökéletes lehet egy hétvégi teraszos partihoz, vagy ha gyorsan szeretnénk nagy mennyiségű vendéget élelmezni.Az újkrumpli, jelentjük, nem csak a petrezselyemnek örül, de ettől az egyiptomi fűszerkeveréktől is hihetetlenül finom lesz.

 

Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.