Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Mit csinál a szódabikarbóna a kávéval?

2018. május 10.

A kávé savas

A kávé savassága alapvetően nem gond, vannak olyan sötét pörkölésű ill. olcsóbb minőségű kávék, amelyek túlsavasodnak. A sav bánthatja az érzékeny gyomrot, főleg azoknál, akik naponta több adagot is fogyasztanak.

A kávé elősegíti a gyomorsav termelődését.

A szódabikarbóna egy lúg

A szódabikarbóna segít semlegesíteni a kávéban természetesen előforduló savakat. ¼ teáskanál szódabikarbóna a gyengébb minőségű kávé kesernyés ízét is el tudja venni, és könnyebben emészthetővé teszi. Érdekes módon a szódabikarbóna íze nem érezhető a kávéban.

A kutatók szerint ez az egész csak mese, és gyomorproblémával küzdő emberek jobban teszik, ha alacsonyabb savtartalmú kávét keresnek maguknak, vagy inkább ne is igyanak kávét.

Talán akkor járunk a legjobban, ha ragaszkodunk a magasabb minőségű kávéhoz, szódabikarbóna nélkül. De ha nagyon kíváncsiak vagyunk, próbáljuk ki, hogy könnyebbé teszi-e a kávét egy kis szódabikarbóna!

 

Forrás: www.thekitchn.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Italok januárra, amik tutira felmelegítenek

Italok januárra, amik tutira felmelegítenek

Elmúlt a december, az ünnepekkel teli, várva várt hónap, tavaszig pedig még aludni kell néhányat. A Food52 most összegyűjtötte milyen forró finomságokkal kényeztetjük magunkat a világ körül, ehhez persze nekünk is van néhány hozzáfűznivalónk.
3 vitaminturmix, amitől a január is bébikönnyű lesz!

3 vitaminturmix, amitől a január is bébikönnyű lesz!

Ha már nagy nehezen visszarázódtunk az iskolai időbe, ne felejtsük k el feltölteni a srácok vitamintartalékait sem. Három vitamindús turmix, ami segít frissen tartani nemcsak a lurkókat, hanem magunkat is!
5 melengető krémleves a hideg estékre

5 melengető krémleves a hideg estékre

Lélek és test melegítő krémlevesek ebédre, vagy akár vacsorára. Nincs is jobb, mint egy fárasztó nap után éhesen, átfagyva hazaérve egy tál gőzölgő levessel találkozni a konyhában.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!