
Mit csinál a szódabikarbóna a kávéval?
2018. május 10.A kávé savas
A kávé savassága alapvetően nem gond, vannak olyan sötét pörkölésű ill. olcsóbb minőségű kávék, amelyek túlsavasodnak. A sav bánthatja az érzékeny gyomrot, főleg azoknál, akik naponta több adagot is fogyasztanak.
A kávé elősegíti a gyomorsav termelődését.
A szódabikarbóna egy lúg
A szódabikarbóna segít semlegesíteni a kávéban természetesen előforduló savakat. ¼ teáskanál szódabikarbóna a gyengébb minőségű kávé kesernyés ízét is el tudja venni, és könnyebben emészthetővé teszi. Érdekes módon a szódabikarbóna íze nem érezhető a kávéban.
A kutatók szerint ez az egész csak mese, és gyomorproblémával küzdő emberek jobban teszik, ha alacsonyabb savtartalmú kávét keresnek maguknak, vagy inkább ne is igyanak kávét.
Talán akkor járunk a legjobban, ha ragaszkodunk a magasabb minőségű kávéhoz, szódabikarbóna nélkül. De ha nagyon kíváncsiak vagyunk, próbáljuk ki, hogy könnyebbé teszi-e a kávét egy kis szódabikarbóna!
Forrás: www.thekitchn.com