
Mini Piknik Pie variációk
Fetás-medvehagymás pie
Hozzávalók:
25 dkg feta sajt
1 csokor medvehagyma
kevés olívaolaj
bors
1 csokor petrezselyem
1 tojás
Egy mély tálban kevés olívaolaj hozzáadásával jól gyúrjuk össze a fetát, az apróra vágott medvehagymát, a petrezselymet és szórjuk meg frissen őrölt borssal.
Készítsünk forró vizes tésztát.
A muffin tepsit vékonyan kenjük be olívaolajjal. A tésztából egy nagyobb pohár segítségével szaggassunk akkora darabokat, hogy a muffin forma falát is szépen befedje.
A fetás keverékből gyúrjunk apró golyókat, helyezzük a formába, majd a tésztával takarjuk be. A szélénél a tésztát jól csippentsük össze.
Kenjük le a pitéket a felvert tojással és a 190 fokra előmelegített sütőben, 25-30 perc alatt süssük aranybarnára.
Klasszikus angol ‘Porky Pie’
30 dkg darált sertéshús
1 szál friss kakukkfű
2 ek worcestershire szósz
1 csokor petrezselyem
1 szál újhagyma
1 kk angol mustár
só
bors
Hasonlóan a vega verzióhoz a petrezselymet, az újhagymát vágjuk apróra, majd az összes hozzávalóval gyúrjuk jól egybe.
A fent említett módon, muffin tepsiben, forró vizes tészta alapon, 190 fokon, 30 perc alatt süssük készre.
További elengedhetetlen kellékek a pie-piknik mellé:
angol zellerszár, cheddar sajt, retek, csemege uborka, füstölt sonka, koktélparadicsom és egy üveg jófajta rozé!
