Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Miért együnk kukoricát?

Fogyasztásával csökkenthetjük a cukorbetegség és a szívbetegségek kockázatát. És még?
2016. augusztus 17.

A kukorica tápértéke

 A kukorica nemcsak az anyagcserére van pozitív hatással, de kitűnő forrása az A,B,E vitaminoknak, és többféle ásványi anyagnak. Magas rosttartalma támogatja az emésztést, segít megelőzni a székrekedést. A kukoricában lévő anti-oxidánsok segítenek megelőzni a rákot és az Alzheimer kórt.

Miért is együnk kukoricát?

  • Magas tápértékű: az egyik legmagasabb tápértékű gabona.
  • Segít megelőzni az aranyeret és a vastagbélrákot.
  • Magas a vitamintartalma: elsősorban A, B, és E vitamin
  • Sok ásványi anyag található benne: foszfor, mangán, magnézium, cink, vas, réz, és a másképpen nehezen bevihető szelén.
  • Antioxidáns hatású: megköti a rákot is okozó szabad gyököket, így segít megelőzni a mell- és a májrákot.
  • Védi a szívet: a kukoricaolaj csökkenti a koleszterin szintet, így is segít megelőzni a kardiovaszkuláris betegségeket, mint pl. a szívinfarktus. Csökkenti a vérnyomást.
  • Csökkenti a vérszegénységet: magas vastartalma miatt elősegíti a vörösvérsejtek képződésést.
  • Csökkenti a koleszterin szintet: segít megelőzni a szívbetegségeket
  • Magas a béta-karotin tartalma: ebből állítja elő a szervezet az A vitamint. Amelyik béta-karotinból nem lesz A vitamin, antioxidánsként működik a szervezetben.
  • Kontrollálja a cukorbetegséget és a magas vérnyomást
  • Kozmetikai előnye: a kukoricakeményítőt sok kozmetikumban használják, segít az irritációk kezelésében is.

 

Forrás: www.organicfacts.net

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Kukoricás, cukkinis palacsinta (gluténmentes)

Kukoricás, cukkinis palacsinta (gluténmentes)

Gyors és egészséges partikaja, ami a belekevert cukkini nedvességtartalma miatt nem szárad ki, ezért akár előre elkészíthető, és langyos sütőben melegen tartható.
Kukoricadarás, sós muffin gyorsan, egyszerűen

Kukoricadarás, sós muffin gyorsan, egyszerűen

Villámgyorsan elkészíthető, szuper egyszerű sós muffin. Melegen az igazi!
Gluténmentes kukoricapalacsinta karamellizált szilvával és kókusztejszínnel

Gluténmentes kukoricapalacsinta karamellizált szilvával és kókusztejszínnel

Ezt a fantasztikus gluténmentes palacsintát, már előző nap előkészíthetjük. Most fűszeres szilvaraguval és laktózmentes tejszínhabbal készítjük, de sósan is egy csoda.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!