
Fotó: shutterstock
Miért együnk kukoricát?
Fogyasztásával csökkenthetjük a cukorbetegség és a szívbetegségek kockázatát. És még?
2016. augusztus 17.
A kukorica tápértéke
A kukorica nemcsak az anyagcserére van pozitív hatással, de kitűnő forrása az A,B,E vitaminoknak, és többféle ásványi anyagnak. Magas rosttartalma támogatja az emésztést, segít megelőzni a székrekedést. A kukoricában lévő anti-oxidánsok segítenek megelőzni a rákot és az Alzheimer kórt.
Miért is együnk kukoricát?
- Magas tápértékű: az egyik legmagasabb tápértékű gabona.
- Segít megelőzni az aranyeret és a vastagbélrákot.
- Magas a vitamintartalma: elsősorban A, B, és E vitamin
- Sok ásványi anyag található benne: foszfor, mangán, magnézium, cink, vas, réz, és a másképpen nehezen bevihető szelén.
- Antioxidáns hatású: megköti a rákot is okozó szabad gyököket, így segít megelőzni a mell- és a májrákot.
- Védi a szívet: a kukoricaolaj csökkenti a koleszterin szintet, így is segít megelőzni a kardiovaszkuláris betegségeket, mint pl. a szívinfarktus. Csökkenti a vérnyomást.
- Csökkenti a vérszegénységet: magas vastartalma miatt elősegíti a vörösvérsejtek képződésést.
- Csökkenti a koleszterin szintet: segít megelőzni a szívbetegségeket
- Magas a béta-karotin tartalma: ebből állítja elő a szervezet az A vitamint. Amelyik béta-karotinból nem lesz A vitamin, antioxidánsként működik a szervezetben.
- Kontrollálja a cukorbetegséget és a magas vérnyomást
- Kozmetikai előnye: a kukoricakeményítőt sok kozmetikumban használják, segít az irritációk kezelésében is.
Forrás: www.organicfacts.net
Megosztom barátaimmal