
Mi legyen a cseresznyéből? A 3 legfinomabb nyári desszert
A cseresznye azontúl, hogy nagyon finom, kiváló élettani hatásokkal is bír: vértisztító, vesetisztító, magas víztartalma miatt pedig, diétázóknak, fogyókúrában részt vevőknek kifejezetten ajánlott. Sok-sok vitamint és ásványi anyagot is tartalmaz.
Számos felhasználása létezik: süteményekbe, pohárkrémekbe, de kompót vagy befőttként is szuperül megállja a helyét. Mi most három ínycsiklandó cseresznyés receptet gyűjtöttünk egybe.
Cseresznyés clafoutis
A franciák fantasztikus tejes pitéje. Ha az
eredeti receptúrát szigorúan lekövetjük, akkor nem kell sok időt vacakolnunk az összeállítással. Sütemény alapanyagok összekever, cseresznye rászór és már mehet is a sütőbe. Ízharmónia ide vagy oda i inkább kimagozzuk a cseresznyét. Ja és hogy mindez gluténmentes? Csak hab a tortán.
Rote Grütze, a piros gyümölcspuding
Lássuk be, a németekről azért azt nem gondoltuk volna, hogy ilyen isteni finom desszertet tudnak összehozni. És mégis. Üde. friss, savanykás desszert. Kicsit langyosan a jéghideg vanília fagyival a hétvégi nyári ebédek kötelező záró eleme.
Cseresznyelekváros, csokis muffin
Hogy a reggel se múljon el cseresznye nélkül, egy csodás csokis muffin receptet ajánlunk, amiben nyugodt szívvel felhasználhatjuk a frissen dunsztolt cseresznyelekvárunkat is. A lekvár találkozása az olvadó csokidarabokkal. Kezdődhet ennél szebben a nap?